Βρετανία: Αρχίζει διάθεση του χαπιού της Pfizer κατά του κορονοϊού στους ευάλωτους πολίτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Αρχίζει διάθεση του χαπιού της Pfizer κατά του κορονοϊού στους ευάλωτους πολίτες
Όπως υποστηρίζει η Ντάουννγκ Στριτ, η Βρετανία έχει αποκτήσει τον μεγαλύτερο αριθμό χαπιών διαθέσιμων προς τους πολίτες από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Στη διάθεση των χαπιών της Pfizer κατά του κορονοϊού, με την ονομασία Paxlovid, θα προχωρήσει από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τις 10 Φεβρουαρίου θα αρχίσει η διάθεση του χαπιού σε πολίτες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, με το φάρμακο να μειώνει τον κίνδυνο για ανάγκη νοσηλείας ή για βαριά νόσηση που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο κατά 88%.

Όπως υποστηρίζει η Ντάουννγκ Στριτ, η Βρετανία έχει αποκτήσει τον μεγαλύτερο αριθμό χαπιών διαθέσιμων προς τους πολίτες από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη, με περίπου 5 εκατ. χάπια μέχρι στιγμής.

Η χώρα προχωρά τον σχεδιασμό και για τη διάθεση και του χαπιού της Merck κατά του κορονοϊού, το οποίο έχουν λάβει μέχρι στιγμής 10.000 ασθενείς στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τη χρήση του Paxlovid για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EMA: Εγκρίθηκε για χρήση στην ΕΕ το χάπι της Pfizer κατά του κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider