Βρετανία: Επιστροφή στα γραφεία για τους υπαλλήλους των JPMorgan, Deutsche Bank και Barclays

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Επιστροφή στα γραφεία για τους υπαλλήλους των JPMorgan, Deutsche Bank και Barclays
Οι τραπεζικοί κολοσσοί επιταχύνουν την επανέναρξη της λειτουργίας τους στο Λονδίνο και τις υπόλοιπες βρετανικές πόλεις, μετά τη νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Στα γραφεία τους αναμένεται να επιστρέψουν από τις επόμενες εβδομάδες οι εργαζόμενοι των JPMorgan, Barclays και Deutsche Bank στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι τραπεζικοί κολοσσοί επιταχύνουν την επανέναρξη της λειτουργίας τους στο Λονδίνο και τις υπόλοιπες βρετανικές πόλεις, μετά τη νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με το Reuters, η διοίκηση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας γνωστοποίησε στο προσωπικό της στην Αγγλία πως θα μπορεί να επιστρέψει στα γραφεία του από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ όπως αναφέρει το εσωτερικό σημείωμα που διανεμήθηκε στους υπαλλήλους, υπάρχει η πρόβλεψη για εναλλάξ παρουσία των εργαζομένων στα γραφεία τους, σύμφωνα με τo οργανόγραμμα που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, η διοίκηση της JPMorgan παρότρυνε τους υπαλλήλους της να προχωρήσουν και στον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19 με την τρίτη ενισχυτική δόση, ωστόσο διευκρινίστηκε πως η χορήγησή της δεν είναι απαραίτητη ώστε οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην δια ζώσης εργασία τους.

Από την πλευρά της, η γερμανική Deutsche Bank ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ότι μπορούν να αρχίσουν να επιστρέφουν στο γραφείο από τις 31 Ιανουαρίου, ενώ τονίζεται πως η πλειοψηφία των εργαζομένων θα πρέπει να εργάζεται κατά μέσο όρο περίπου τρεις ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο.

Τέλος, και η βρετανική Barclays γνωστοποίησε πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η πιλοτική επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία της τράπεζας, όπως δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση των εξελίξεων.

Σημειώνεται πως παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί και από άλλες τράπεζες που διατηρούν γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των Standard Chartered, Citigroup, Goldman Sachs και HSBC, καθώς νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση αναθεώρησε την οδηγία για εφαρμογή της τηλεργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JPMorgan: Δεύτερη αύξηση μισθού για τους κατώτερους τραπεζικούς - Στα 110.000 δολάρια ετησίως

Η Barclays σχεδιάζει να αυξήσει τα μπόνους του επενδυτικού κλάδου της τράπεζας κατά περισσότερο από 25%

gazzetta
gazzetta reader insider insider