Renault: Νέα μείωση των πωλήσεων το 2021 για τρίτη διαδοχική χρονιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Renault: Νέα μείωση των πωλήσεων το 2021 για τρίτη διαδοχική χρονιά
Μείωση των πωλήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατέγραψε το 2021 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η οποία είδε τις πωλήσεις της να ελαττώνονται για τρίτο διαδοχικό έτος, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις ελλείψεις τσιπ.

Μείωση των πωλήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατέγραψε το 2021 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η οποία είδε τις πωλήσεις της να ελαττώνονται για τρίτο διαδοχικό έτος, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις ελλείψεις τσιπ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η γαλλική εταιρεία, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων κατά την διάρκεια του περασμένου έτους μειώθηκαν κατά 4,5% και διαμορφώθηκαν στις 2,696 εκατ. πωλήσεις.

Οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων του γαλλικού brand κατέγραψαν πτώση 5,3%, ενώ οι πωλήσεις των θυγατρικών brand Dacia και Lada ενισχύθηκαν κατά 3,1% και 0,3% αντίστοιχα.

Τέλος, σύμφωνα με τον CEO της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Λούκα Ντε Μέο, η Renault θα συνεχίσει να προωθεί την ίδια πολιτική στον τομέα των πωλήσεων που ξεκίνησε στο γ΄ τρίμηνο του 2020, η οποία μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει στην αύξηση του μεριδίου της στις πιο κερδοφόρες αγορές του πλανήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Daimler: Πούλησε το ποσοστό που κατείχε στην Renault έναντι 316 εκατ. ευρώ

Renault: 300.000 αυτοκίνητα λιγότερα το 2021 λόγω της κρίσης των ημιαγωγών

Renault: Οι ελλείψεις τσιπ θα προκαλέσουν διπλάσια μείωση της παραγωγής από όσο αναμενόταν

gazzetta
gazzetta reader insider insider