SpaceX: Κεφάλαια 1,5 δισ. δολαρίων συγκέντρωσε η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SpaceX: Κεφάλαια 1,5 δισ. δολαρίων συγκέντρωσε η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ το 2021
Η SpaceX, του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 337,4 εκατ. δολαρίων μέσω πώλησης μετοχών, σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη. 

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 337,4 εκατ. δολαρίων μέσω πώλησης μετοχών εξασφάλισε η διαστημική εταιρεία SpaceX, του Έλον Μασκ, σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το Business Insider, η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Μασκ κατάφερε εντός του 2021 να συγκεντρώσει κεφάλαια σχεδόν 1,5 δισ. δολαρίων. Αναλυτικότερα, η SpaceX συγκέντρωσε 850 εκατ. δολάρια τον Φεβρουάριο, εκτοξεύοντας την αποτίμησή της στα 74 δισ. δολάρια.

Στη συνέχεια, η εταιρεία πρόσθεσε 314 εκατ. δολάρια στο pot, ανεβάζοντας τα νέα της συνολικά ίδια κεφάλαια στα 1,16 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την κατάθεση τίτλων τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η συνεχής άντληση κεφαλαίων επιβεβαιώνει την πρόθεση της SpaceX να πρωταγωνιστήσει στην «κούρσα» του διαστήματος, όπου συναγωνίζεται με την Blue Origin του πρώην CEO της Amazon Τζεφ Μπέζος και τη Virgin Galactic του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ «γεμίζουν» το διάστημα - Κίνδυνος για «ατυχήματα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider