Περιορίζει τη θέση της στην JD.com η Tencent - Διανέμει 16 δισ. δολάρια στους μετόχους της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιορίζει τη θέση της στην JD.com η Tencent - Διανέμει 16 δισ. δολάρια στους μετόχους της
Η Tencent σχεδιάζει να διανείμει περισσότερα από 16 δισ. δολάρια από το ποσοστό της στην JD.com (JD) στους μετόχους της ως εφάπαξ μέρισμα.

Για σημαντική μείωση του ποσοστού της στην JD.com ετοιμάζεται η Tencent, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, καθώς επιδιώκει να παραμείνει από τη «σωστή» πλευρά του Πεκίνου, που επιδιώκει να χτυπήσει τους τεχνολογικούς «γίγαντες» για να χαλιναγωγήσει την αυξανόμενη δύναμη και επιρροή τους.

Η Tencent σχεδιάζει να διανείμει περισσότερα από 16 δισ. δολάρια από το ποσοστό της στην JD.com (JD) στους μετόχους της ως εφάπαξ μέρισμα, δήλωσε την Πέμπτη ο κινεζικός κολοσσός του gaming και των μέσων κοινωνικών κοινωνικής δικτύωσης. Οι 457 εκατομμύρια μετοχές που σχεδιάζει να δώσει η Tencent αντιπροσωπεύουν το 86,4% του ποσοστού της στην JD.com, ή το 14,7% των συνολικών μετοχών που έχει εκδόσει η JD.com.

Επί του παρόντος, η Tencent ελέγχει το 17% του JD.com. Μετά τη διανομή, το ποσοστό της θα υποχωρήσει στο 2,3%, που σημαίνει ότι δεν θα είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της JD.com.

Ο ιδρυτής της JD.com, Richard Liu Qiangdong, ο οποίος κατέχει το 13,9% των μετοχών, θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της εταιρείας. Ακολουθεί η Walmart (WMT), με μερίδιο 9,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider