Attica Group: Διερευνούμε διαρκώς τις συνθήκες της αγοράς - Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Group: Διερευνούμε διαρκώς τις συνθήκες της αγοράς - Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα
Στις επίσημες ανακοινώσεις ή δελτία Τύπου παραπέμπουν οι Attica Group και ΑΝΕΚ Lines.

Στις επίσημες ανακοινώσεις ή δελτία Τύπου παραπέμπουν οι Attica Group και ΑΝΕΚ Lines, σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια δημοσιεύματος περί συμφωνίας απορρόφησης ή συγχώνευσης των δύο εταιρειών.

Αναλυτικά, η Attica Group αναφέρει:

«Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (αρ. Πρωτ. 2952/ 14.12.2021) σε σχέση με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: "H ακτοπλοΐα μας άλλαξε: Έκλεισε ο γάμος ΑΝΕΚ-Αttica Group…", η Attica A.E. Συμμετοχών (εφεξής «η Εταιρία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά την πάγια τακτική της δεν προβαίνει σε σχολιασμό των ποικίλων αναφορών και δημοσιευμάτων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Η Εταιρία διερευνά διαρκώς τις διαμορφούμενες οικονομικές και επιχειρησιακές συνθήκες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και ενημερώνει υπεύθυνα το επενδυτικό κοινό όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις δημοσιοποίησης πληροφοριών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Καλεί δε το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επενδυτικές του επιλογές μόνον σε επίσημες Ανακοινώσεις ή Δελτία Τύπου της Εταιρίας».

Σε ξεχωριστή της ανακοίνωση, η Anek Lines, τονίζει ότι:

«Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (επιστολή με ημερομηνία 14.12.2021) και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε.», προβαίνει στην εξής ανακοίνωση σε σχέση με το από 14.12.2021 δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, στο οποίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, πληροφορίες περί συμφωνίας απορρόφησης ή συγχώνευσης της «ΑΝΕΚ» με μία από τις Εταιρείες του Ομίλου της «Αttica Group»:

Η Διοίκηση της Εταιρείας δεν έχει λάβει ενημέρωση από τους βασικούς της μετόχους και δεν έχει περιέλθει εν γνώσει της οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στο δημοσίευμα.

Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, σε ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συντρέξουν οι σχετικές προϋποθέσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider