Pfizer/BioNTech: Η ενισχυτική δόση του εμβολίου εξουδετερώνει την παραλλαγή Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer/BioNTech: Η ενισχυτική δόση του εμβολίου εξουδετερώνει την παραλλαγή Όμικρον
Η τρίτη δόση του εμβολίου που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού φαίνεται πως είναι αποτελεσματική απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των μελετών που είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού φαίνεται πως είναι αποτελεσματική απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον «δείχνουν» τα αρχικά αποτελέσματα των μελετών που είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες, η τρίτη δόση του εμβολίου δρα εξουδετερωτικά απέναντι στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος της νόσου, γεγονός που αναμένεται να επιταχύνει σημαντικά την χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου ανά την υφήλιο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όσοι έλαβαν μόνο τις δύο δόσεις του εμβολίου έδειξαν, κατά μέσο όρο, μεγαλύτερη από 25πλασια μείωση στην εξουδετέρωση κατά της Όμικρον, αποτέλεσμα που συμβαδίζει με τα αντίστοιχα ευρήματα μετά την χορήγηση των δύο πρώτων δόσεων.

Η ενισχυτική δόση με το εμβόλιο αυξάνει τα αντισώματα, προσφέροντας παρόμοια επίπεδα προστασίας όπως με τις δύο δόσεις στο αρχικό στέλεχος του ιού και άλλες παραλλαγές, σημειώνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

«Είναι σαφές από αυτά τα προκαταρκτικά δεδομένα ότι η προστασία βελτιώνεται με μια τρίτη δόση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, ενώ από την πλευρά του ο CEO της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν τόνισε πως «τα αρχικά δεδομένα δείχνουν ότι μια τρίτη δόση θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική προστασία από την ασθένεια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider