H OTP Bank εξαγόρασε την Alpha Bank Αλβανίας - Στα 55 εκατ. ευρώ το τίμημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H OTP Bank εξαγόρασε την Alpha Bank Αλβανίας - Στα 55 εκατ. ευρώ το τίμημα
Εντός του 2022 η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία έχει θετική επίδραση στα κεφάλαια του Ομίλου της Alpha Bank.

Τελευταία Ενημέρωση 11:36

Συμφωνία με την OTP Bank Plc για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank Αλβανίας SHA, σύναψε η Alpha Διεθνών Συμμετοχών, με το τίμημα να ανέρχεται στα 55 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 0.74x πολλαπλάσιο του P/BV.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά έχει θετική επίδραση στα κεφάλαια του Ομίλου της Alpha Bank και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη δέσμευσή του να επικεντρωθεί στις βασικές αγορές δραστηριοποίησής του. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία τελεί υπό τη αίρεση της πλήρωσης ορισμένων αναβλητικών αιρέσεων (συμπεριλαμβανομένης της λήψης εποπτικών εγκρίσεων κατά την κείμενη νομοθεσία), αναμένεται να λάβει χώρα εντός του 2022.

Η Rothschild & Co και η UniCredit Group ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Συναλλαγής, ενώ η White & Case LLP και η Kalo & Associates Law Firm ως νομικοί σύμβουλοι για το αγγλικό και αλβανικό δίκαιο αντιστοίχως.

Η συναλλαγή θα δημιουργήσει έναν ισχυρό τραπεζικό όμιλο με ηγετική θέση στην Αλβανία και με μερίδιο αγοράς περί το 11% βάσει ενεργητικού, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχή παρουσία της Alpha Bank στην αλβανική αγορά και διασφαλίζοντας, επίσης, τα συμφέροντα της πελατειακής βάσης του Ομίλου που δραστηριοποιείται στην Αλβανία, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, η σημερινή δεσμευτική συμφωνία με την OTP υπερέβη τις προσδοκίες όπως αυτές είχαν παρουσιαστεί στο Στρατηγικό Σχέδιο της Alpha Bank “Project Tomorrow”, όσον αφορά στο τίμημα. Παράλληλα, προβλέπει την ισχυρή ανάπτυξη του νέου τραπεζικού ομίλου και τη δυναμική ενοποίηση των εργασιών και του προσωπικού της ΑΒΑ, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο πλήρως τα συμφέροντα των πελατών του Ομίλου της Alpha Bank που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.

Σημειώνεται πως τα κεφάλαια που θα απελευθερωθούν από την Αλβανία θα διοχετευθούν στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο.

Τέλος, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η συναλλαγή θα δημιουργήσει έναν ισχυρό τραπεζικό όμιλο με ηγετική θέση στην Αλβανία και με μερίδιο αγοράς περί το 11% βάσει ενεργητικού, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχή παρουσία της Alpha Bank στην αλβανική αγορά και διασφαλίζοντας, επίσης, τα συμφέροντα της πελατειακής βάσης του Ομίλου που δραστηριοποιείται στην Αλβανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider