GM: Αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την κερδοφορία στο 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: Αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την κερδοφορία στο 2021
Στην επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της αναφορικά με τις επιδόσεις της εταιρείας στο σύνολο του 2021 προχώρησε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors.

Στην επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της αναφορικά με τις επιδόσεις της εταιρείας στο σύνολο του 2021 προχώρησε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, καθώς η αύξηση των τιμών των οχημάτων αλλά και η βελτίωση της κατάστασης στις εφοδιαστικές αλυσίδες και στην προμήθεια των ημιαγωγών αναμένεται να τονώσει την κερδοφορία.

Πιο αναλυτικά, η διοίκηση της GM αναμένει πως τα συνολικά της κέρδη για το σύνολο του έτους θα ανέλθουν στα 14 δισ. δολάρια, ποσό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για κέρδη μεταξύ 11,5 δισ. και 13,5 δισ. δολαρίων.

Όπως ανέφερε ο Πολ Γιάκομπσον, επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του αμερικανικού κολοσσού, η ενίσχυση των τιμών αλλά και η σημαντική αύξηση των παραδόσεων τσιπ και άλλων εξαρτημάτων αναμένεται να αποτελέσουν τα κομβικά στοιχεία που θα επιτρέψουν στην GM να ενισχύσει τις επιδόσεις της, όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του δικτύου CNBC.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως οι αρχικές εκτιμήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 10-11 δισ. δολαρίων, καθώς οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς ταλάνιζαν επί μήνες τον κλάδο σε παγκόσμια κλίμακα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η GM στοχεύει να «πιάσει» την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2025

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της GM, αναβάθμιση του ετήσιου outlook

gazzetta
gazzetta reader insider insider