Επιχειρήσεις | Διεθνή
29-11-2021 | 08:46

Βουτιά 26% για την παραγωγή της Toyota τον Οκτώβριο -Αισιόδοξη για την αποκατάσταση

Newsroom
Μοιράσου το
Toyota
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η παγκόσμια παραγωγή της Toyota Motor υποχώρησε κατά περισσότερο από 25% τον Οκτώβριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, καθώς η έλλειψη ημιαγωγών και άλλων ανταλλακτικών εξακολουθεί να επηρεάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Νο 1 αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρήγαγε 627.452 οχήματα τον Οκτώβριο, από 845.107 οχήματα τον Οκτώβριο του 2020. Οι παγκόσμιες πωλήσεις υποχώρησαν 20% τον ίδιο μήνα στα 677.564 οχήματα.

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες δυσκολεύονται να αποακταστήσουν τα επίπεδα παραγωγής εξαιτίας του ξαφνικού πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων κορονοϊού στη νοτιοανατολική Ασία αλλά και της έλλειψης ημιαγωγών και ανταλλακτικών. Η δυσκολία εύρεσης τσιπ αναμένεται να στοιχίσει στην αυτοκινητοβιομηχανία 210 δισ. δολάρια σε χαμένες πωλήσεις φέτος, σύμφωνα με την Alix Partners. Ακόμη κι έτσι, ορισμένες επιχειρήσεις ίπως η Toyota και η Nissan Motor, έχουν αναβαθμίσει τα outlooks για τα κέρδη, καθώς η αυξημένη ζήτηση οδηγεί σε υψηλότερες τιμές και κέρδη για τις εταιρείες.

Η Toyota είναι σίγουρη ότι η παραγωγής της θα επιστρέψει σύντομα σε φυσιολογικά επίπεδα. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 850.000-900.000 οχήματα τον Νοέμβριο, και να ενισχύσει την παραγωγή στο β' μισό της χρήσης της. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.