Από την Πορτογαλία ξεκινά τη διεθνή επέκτασή της η Domes Resort

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από την Πορτογαλία ξεκινά τη διεθνή επέκτασή της η Domes Resort
the lake spa domes resorts hip portugal
Η Domes Resorts γίνεται το πρώτο ελληνικό Hotel brand που θα λειτουργήσει στην Πορτογαλία. Σε συνεργασία με την HIP θα αναλάβει τη διαχείριση του εμβληματικού The Lake Spa Resort, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του το 2022.

Στη διεθνή διαχείριση ξενοδοχείων στρέφεται η ελληνική αλυσίδα Domes Resorts, αναλαμβάνοντας την διαχείριση του εμβληματικού The Lake Spa Resort στην Πορτογαλία. Η κίνηση η οποία είχε ως ένα βαθμό προδιαγραφεί μετά και την συνεργασία της Domes Resorts με την Hotel Investment Partners (HIP), τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη εποχιακών ξενοδοχειακών μονάδων στη Νότια Ευρώπη, που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone, προβλέπει το άνοιγμα της νέας ξενοδοχειακής μονάδας στις αρχές του 2022.

Ειδικότερα η ελληνική αλυσίδα θα αναλάβει να αναβαθμίσει το ξενοδοχείο επενδύοντας 7 εκατ. ευρώ για την πλήρη ανακαίνισή του και την επανατοποθέτησή του στην αγορά. Η ανακαίνιση θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους ενώ θα προχωρήσει σε rebranding όλων των εστιατορίων και μπαρ αλλά και σε ανανέωση του γαστρονομικού τοπίου με την υπογραφή του Domes dining concept. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί νέα πισίνα adults-only/μόνο για ενήλικες, που θα διαθέτει και νέο pool bar.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων δυναμικότητας 192 δωματίων, που διαθέτει προνομιούχα θέση με άμεση πρόσβαση στην παραλία, στον κόλπο της Vilamoura και το οποίο έχει βραβευτεί ως το κορυφαίο Luxury Lifestyle Resort της Ευρώπης το 2021 στα World Travel Awards. Μετά την ανακαίνισή της η μονάδα θα φέρει πλέον τη διεθνώς αναγνωρίσιμη επωνυμία της Domes Resort.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Domes Resorts αποτελείται από το exclusive Domes of Elounda, Autograph Collection, τα adults-only Domes Noruz Chania, Autograph Collection, Domes Miramare, a Luxury Collection Resort, Corfu και το bohemian luxury Domes Zeen, a Luxury Collection Resort, Chania. Επίσης το καλοκαίρι του 2021 σε συνεργασία με την HIP η Domes Resort προχώρησε στην επανατοποθέτηση του πλήρως ανακαινισμένου Domes of Corfu, Autograph Collection.

Όσο για την Hotel Investment Partners (HIP) ιδρύθηκε το 2015 από τους Alejandro Hernandez-Puértolas και Banco Sabadell και το 2017, εξαγοράστηκε από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων. Μετά από συνεχή στρατηγική επέκταση η εταιρεία διεύρυνε το χαρτοφυλάκιό της σε 65 ξενοδοχεία με 19.345 δωμάτια συνολικά και παρουσία στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Σήμερα, η HIP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ξενοδοχειακός επενδυτής στην Ευρώπη και διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα περίπου 100 επαγγελματιών-ειδικών στην απόκτηση, ανακαίνιση και επανατοποθέτηση στην αγορά ξενοδοχείων ανεπαρκούς κεφαλαιοποίησης και συνεργάζεται με πλήθος διαχειριστών ξενοδοχείων, όπως η Ritz Carlton, η Barcelo, η AMR Resorts και η Melia με στόχο την αναβάθμιση της διαχείρισης των ξενοδοχείων, καθώς και της εμπειρίας των επισκεπτών. Επί του παρόντος, η HIP πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ στο τρέχον χαρτοφυλάκιο της για την άμεση ανακαίνιση και επανατοποθέτηση των ξενοδοχειακών μονάδων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πανδημία κι ενέργεια βάζουν θηλιά σε χειμερινό τουρισμό και ξενοδοχεία πόλης

Τουρισμός: Με χαμόγελα πέφτει η αυλαία τη φετινή σεζόν - Οι αστάθμητοι παράγοντες για την συνέχεια

Κικίλιας: Ο τουρισμός βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την υγεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider