Ελλάδα
16-11-2021 | 19:31

Νίκη της BEAT κατά του νόμου Σπίρτζη

Newsroom
Μοιράσου το
Νίκη της BEAT κατά του νόμου Σπίρτζη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Αρχή Διαφάνειας αποδέχθηκε το υπόμνημα της εταιρείας Beat, σύμφωνα με το οποίο, υπήρχε πλήρης καταβολή κομίστρου στους οδηγούς για τις διαδρομές που πραγματοποίησαν σε όσους πολίτες μετέβαιναν για τον εμβολιασμό τους, αλλά και το πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο οποίο εντάσσονταν η δράση.

Όπως διαφαίνεται ξεκάθαρα στο διοικητικό έγγραφο, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και ειδικότερα η Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων του τομέα Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, αποδέχεται το επιχείρημα της BEAT, πως πρόκειται για μία εταιρία τεχνολογίας που εντάσσεται στην Κοινωνία της Πληροφορίας και όχι μία υπηρεσία αστικής μεταφοράς.

Ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών, έκρινε καθήκον της να ενισχύσει την εκστρατεία εμβολιασμού θέτοντας την υπηρεσία της προς όφελος του γενικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος με τη δράση ασφαλούς μετακίνησης ευάλωτων ομάδων στα εμβολιαστικά κέντρα. Η δράση πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 21 Μαρτίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν μόλις 285 διαδρομές για εμβολιασμό.

Αντίστοιχη εξαιρετικού χαρακτήρα δράση, παρασχέθηκε με την παροχή έκπτωσης σε εθελοντές αιμοδότες προκειμένου να μεταβούν με ασφάλεια σε εμβολιαστικά κέντρα στον αστικό ιστό. 

Κατά συνέπεια, η ανωτέρω περιγραφείσα δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ως εκ τούτου δεν αποτελεί αντικείμενο εξέτασης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.