Οι Αμερικανοί τραπεζίτες κοντά στα μεγαλύτερα μπόνους από την αρχή της οικονομικής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Αμερικανοί τραπεζίτες κοντά στα μεγαλύτερα μπόνους από την αρχή της οικονομικής κρίσης
Τα στελέχη της επενδυτικής τραπεζικής αναμένεται να δουν για τον τρέχον έτος αύξηση 30%-35% στα ετήσια μπόνους τους.

Εν μέσω των οικονομικών επιπτώσεων που έχε επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού, οι τραπεζίτες και οι επενδυτές των ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο να λάβουν τα μεγαλύτερα ετήσια μπόνους τους για το 2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Johnson Associates.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα στελέχη της επενδυτικής τραπεζικής αναμένεται να δουν για τον τρέχον έτος αύξηση 30%-35% στα ετήσια μπόνους τους, τα στελέχη συμβούλων μετοχών αναμένεται να δουν αύξηση έως και 25% στα ετήσια μπόνους τους ενώ η μοναδική ομάδα στελεχών της Wall Street που αναμένεται να δει μείωση στα μπόνους της (της τάξη του 5% σε σχέση με το 2020) θα είναι οι σύμβουλοι επενδύσεων σταθερού εισοδήματος.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο ετησίων μπόνους προς τα στελέχη του αμερικανικού χρηματιστηρίου από την οικονομική κρίση της περιόδου 2007-2009.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Johnson Associates, Άλαν Τζόνσον, «οι πελάτες μας θα πληρώσουν καλά για το προσωπικό τους, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα είναι θαυμάσια και δεν υπάρχουν λόγοι για να "κάνουν κράτει"».

Η αύξηση έρχεται καθώς τα μπόνους των τραπεζιτών ήταν περιορισμένα για το 2020, εν μέσω της αβεβαιότητας που είχε προκαλέσει η πανδημία, με τον Τζόνσον να προσθέτει πως το 2022 δεν αποφέρει το φετινό ύψος μπόνους προς τους τραπεζίτες, τονίζοντας παράλληλα ότι «και το 2022 θα είναι μια αληθινά καλή χρονιά» για τα τραπεζικά μπόνους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider