Ελλάδα
16-11-2021 | 08:01

«Κληρώνει» για τα 53,6 εκατ. ευρώ του οδοφωτισμού του Δήμου Αθηναίων

«Κληρώνει» για τα 53,6 εκατ. ευρώ του οδοφωτισμού του Δήμου Αθηναίων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σήμερα ολοκληρώνεται τελικά, με παράταση ολίγων ημερών, η διαδικασία υποβολής προσφορών (αρχικά έχει οριστεί η 9η/11/2021) για τον μεγάλο διαγωνισμό που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αυτοματοποίηση του Συστήματος Οδοφωτισμού Δήμου Αθηναίων», εκτιμώμενης αξίας 53.655.680,40 ευρώ.

Όπως προέκυψε, αφενός υπεβλήθησαν προδικαστική προσφυγή από ενδιαφερόμενο φορέα, επί της οποίας μέχρι πρότινος δεν είχε εκδοθεί απόφαση από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, αφετέρου έτερος «μνηστήρας» αιτήθηκε μικρής αναβολής προκειμένου να υποβάλει προσφορά, λόγω τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα.

Μένει να φανεί βέβαια, αν η διαδικασία με την προσφυγή επηρεάσει εκ νέου το χρονοδιάγραμμα. Να σημειωθεί ότι η αποσφράγιση των προσφορών πήγε για την προσεχή Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Βάσει της προκήρυξης που είχε αναφέρει προ μηνός το insider, αντικείμενο της Δημόσιας Σύμβασης Προμήθειας και Παροχής Υπηρεσιών (Μεικτή Σύμβαση), είναι:

·       Η προμήθεια και τοποθέτηση 43.678 τεμαχίων φωτιστικών σωμάτων, για την αντικατάσταση των υφισταμένων, η προμήθεια και τοποθέτηση ασύρματων ελεγκτών φωτιστικών εξοπλισμών για την διαχείριση και τον έλεγχο του οδοφωτισμού και η εκτέλεση μετρήσεων πεδίου, ρύθμιση απαιτούμενων επιπέδων φωτισμού, καθώς και η λειτουργία του συστήματος φωτισμού, και ο προγραμματισμός της πλατφόρμας IoT.

·       Η παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου και συστήματος οδοφωτισμού και οι υπηρεσίες υποστήριξης και αποκατάστασης βλαβών φωτιστικών σε βάθος δεκαετίας.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 12 έτη. Δυο έτη για την προμήθεια του αντικειμένου της σύμβασης και τις απαιτούμενες εργασίες και 10 έτη για παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος. Κατά τη διάρκεια των δυο ετών της εγκατάστασης ο ανάδοχος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των τμημάτων της σταδιακής εγκατάστασης.

Φορείς χρηματοδότησης της σύμβασης είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ο Δήμος Αθηναίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.