Pantelakis: Ισχυρό σετ αποτελέσματων από τον ΟΤΕ και «overweight»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pantelakis: Ισχυρό σετ αποτελέσματων από τον ΟΤΕ και «overweight»
cosmote e value contact center
Ισχυρά ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το γ' τρίμηνο τους έτους.

Ισχυρά ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το γ' τρίμηνο τους έτους, εναρμονισμένα με τις προσδοκίες, με τη δυνατή θέση του ομίλου στην εγχώρια αγορά να αντισταθμίζει το βάρος της πιο αδύναμης Ρουμανίας.

Όπως σχολιάζει η Pantelakis, το καθαρό χρέος μειώθηκε ελαφρώς σε τριμηνιαία βάση με καλή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών. Η διοίκηση επαναλαμβάνει το guidance για FCF στα 480 εκατ. ευρώ για το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ θα επιστρέψει επίσης στους μετόχους τα 174 εκατ. ευρώ από την πώληση του 54% της Telekom Romania, ενώ αναμένονται να καταβληθούν επιπλέον 80 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, χάρη στο αυξημένο FCF το 2021.

Η Pantelakis διατηρεί την overweight θέση της με τιμή στόχο στα 15 ευρώ, λόγω της βιώσιμης απόδοσης FCF 8% και την ικανότητα αύξησης των μερισμάτων. Όπως εκτιμά ο ΟΤΕ μπορεί εύκολα να αντέξει οικονομικά και να προσφέρει ένα ειδικό μέρισμα, για παράδειγμα, 1 ευρώ ανά μετοχή και να διατηρήσει τον καθαρό δανεισμό/EBITDA κάτω του 1x, ειδικά εάν πουλήσει επίσης τη θυγατρική το 86% της Romtel Mobile.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider