H Microsoft θέλει να φέρει το metaverse στο Xbox

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Microsoft θέλει να φέρει το metaverse στο Xbox
Ο τεχνολογικός όμιλος επεξεργάζεται υπηρεσίες στις οποίες το metaverse θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην αγορά του gaming.

Λίγες μέρες μετά από από τις ανακοινώσεις του reabranding του ομίλου της Facebook σε Meta και τις προσπάθειες για την επιτάχυνση του metaverse στην ψηφιακή ζωή, η Microsoft έχει αρχίσει ήδη τα σχέδια της για την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στην αγορά του gaming.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος έχει ήδη αρχίσει τα σχέδια ώστε να αξιοποιήσει το metaverse στην αγορά του gaming, μέσω αλλαγών στη «ναυαρχίδα» της Microsoft, Xbox.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της Epic Games, Tim Sweeney, της εταιρείας που έχει δημιουργήσει το δημοφιλές Fortnite, έχει εδώ και καιρό δηλώσει ότι επιδίωξη της εταιρείας είναι το Fortnite να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι. Για το λόγο αυτό το Fortnite έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια εικονικές συναυλίες, διαδικτυακές παρουσιάσεις επωνύμων και πολλά άλλα στον ψηφιακό κόσμο του. Το 2020 μάλιστα, 12,3 εκατ. άνθρωποι (όλος δηλαδή ο πληθυσμός της Ελλάδας αυξημένος κατά δύο εκατομμύρια) έδωσαν το παρόν στην εικονική συναυλία του ράπερ Travis Scott μέσω του Fortnite.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πρώην επικεφαλής της Google δεν πιστεύει πως η Facebook θα χτίσει το metaverse

gazzetta
gazzetta reader insider insider