Ελλάδα
26-10-2021 | 14:36

Στην ΑΚΤΩΡ οι οδικές παρεμβάσεις στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος»

Στην ΑΚΤΩΡ οι οδικές παρεμβάσεις στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ κατέληξε και με τη «βούλα» διαγωνισμός ύψους 30 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) για το έργο βελτίωσης της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου (οδική ασφάλεια), ενός δρόμου «καρμανιόλα» που έχει στοιχίσει τις ζωές πολλών οδηγών, επιβατών και διερχόμενων.

Να αναφέρουμε ότι αρχικά η ΑΚΤΩΡ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο έργο «Επείγουσες παρεμβάσεις αναβάθμισης οδικής ασφάλειας στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου», (όπως αναφέρονταν και στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση), με έκπτωση σχεδόν 47,5% και αφού οι εταιρείες που είχαν δώσει υψηλότερη έκπτωση τέθηκαν εκτός διαδικασίες (η «ΟΔΟΣ ΑΤΕ» αποκλείστηκε ενώ πρόσφατα παραιτήθηκε και από την προδικαστική προσφυγή που είχε υποβάλει στην ΑΕΠΠ).

Μάλιστα, προ ολίγων μόλις ημερών η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε την ανάθεση της σύμβασης µε τίτλο: «Επείγουσες παρεμβάσεις αναβάθμισης οδικής ασφάλειας στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) Πατρών –Πύργου» στην «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ».

Το αντικείμενο του project, που χαρακτηρίστηκε ως έργο Εθνικού Επιπέδου, αφορά στην εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση του υφιστάμενου οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, συνολικού μήκους 85 χλ., από το τέλος της παράκαμψης Πατρών μέχρι την αρχή της παράκαμψης Πύργου. Συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση της οδικής 4 ασφάλειας στο χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητοδρόμου, στο οποίο ο υφιστάμενος άξονας θα διατηρήσει τον υπερτοπικό χαρακτήρα του και την ανάγκη επίτευξης υψηλών ταχυτήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.