Διεθνή
05-10-2021 | 14:20

PepsiCo: Αύξηση πωλήσεων κατά 11,6% - Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα γ΄ τριμήνου

Newsroom
Μοιράσου το
PepsiCo: Αύξηση πωλήσεων κατά 11,6% - Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα γ΄ τριμήνου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πρόβλεψη της για το έτος αναβάθμισε η PepsiCo σήμερα, μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τριμήνου, με τα έσοδα και τα κέρδη να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά τα υψηλότερα κόστη και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

Συγκεκριμένα, για το γ' οικονομικό τρίμηνο, τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 2,22 δισ. δολάρια ή 1,60 δολάρια ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 2,29 δισ. δολάρια ή 1,65 δολάρια ανά μετοχή, πριν από έναν χρόνο.

Εξαιρούμενων των εκτάκτων συνθηκών όπως είναι η διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας και ο πληθωρισμός που επιβάρυναν τα μεγέθη της εταιρείας, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,79 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Refinitiv για 1,73 δολάρια ανά μετοχή.

Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,6% στα 20,19 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για πωλήσεις αξίας 19,39 δισ. δολάρια. 

Τα οργανικά έσοδα της PepsiCo σημείωσαν άλμα 9% στο γ' τρίμηνο. 

Σε ετήσιο επίπεδο, η Pepsi δήλωσε πως αναμένει τα οργανικά της έσοδα να αυξηθούν κατά 8%, υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη 6%. Παράλληλα, η εταιρεία, επαναπροσδιόρισε την πρόβλεψη της για τα βασικά κέρδη ανά μετοχή έναντι προηγουμένων προσδοκιών για 11%.

Οι αναλύτές προέβλεπαν ανάπτυξη κερδών σε ετήσιο επίπεδο κατά 13% και αύξηση εσόδων κατά 9,5%. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.