Τράπεζες
28-09-2021 | 21:24

Attica Bank: 4 – 6 οι προσφορές από ενδιαφερόμενους για την ΑΜΚ

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
Attica Bank
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Έκλεισε στις 9 η ώρα το VDR της Attica Bank και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 4 – 6 είναι οι προσφορές που έχουν υποβληθεί. Αύριο στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Νωρίτερα το insider.gr είχε αναφέρει τα εξής:

Η Attica Bank έχει μπει στις «ράγες» για τη διενέργεια της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 120 έως 240 εκατ. ευρώ, καθώς σήμερα στις 9 μ.μ. κλείνει το Virtual Data Room για τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ.

Παράλληλα, στις 30 Σεπτεμβρίου πιστώνονται στις μερίδες των δικαιούχων τα warrants που αποκτήθηκαν από το ΤΧΣ, τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας και τρίτους, τα οποία θα έχουν μία περίοδο διαπραγμάτευσης 15 ημερών προτού μετατραπούν σε μετοχές της Attica Bank. 

Συνδυαστικά, οι δύο διαδικασίες θα αναδείξουν τη νέα μετοχική σύνθεση της Τράπεζας μέσα στον Οκτώβριο, δίνοντας σίγουρα λύση στο ζήτημα της κεφαλαιακής της ενίσχυσης για την πλήρη εξυγίανσή της, αλλά με «αστερίσκο» για το εάν αυτό θα γίνει με ιδιωτικά κεφάλαια ή με επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογούμενων.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την πρώτη έκβαση είναι εντατικές και τουλάχιστον σε επίπεδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δημιουργούν αισιοδοξία. Οι πληροφορίες από το VDR αναφέρουν ότι έχουν εμφανιστεί συνολικά δεκατρείς ενδιαφερόμενοι, εκ των οποίων ένας λίγο πριν το κλείσιμο της διαδικασίας. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η Bain Capital και το αμερικανικό fund JC Flowers. Και τους δύο ενδιαφερόμενους συμβουλεύει η UBS. 

Ενδιαφέρον φέρεται επίσης να έχει εκδηλώσει η Davidson Kempner. Στο «χορό» των υποψηφίων είναι και η Ellington, η οποία τον Αύγουστο εξαγόρασε το 69% των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας της Attica Bank, Thea Artemis Financial Solution, στο πλαίσιο της τιτλοποίησης «Ωμέγα». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω της εξαγοράς αυτής, με μειοψηφικό ποσοστό – φημολογείται γύρω στο 20% - έχει βρεθεί ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας επενδυτής Τέλης Μυστακίδης. Ο τελευταίος, έχοντας αποκτήσει και μετοχική παρουσία στην Τράπεζα Πειραιώς,  προτίθεται να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο πακέτο μετοχών της Attica Bank, εάν η Ellington φτάσει στο τέρμα των δεσμευτικών προσφορών για την ΑΜΚ. 

Το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των υποψηφίων ενδιαφερομένων για την ΑΜΚ της Attica Bank έχει κάνει την εμφάνισή του και ισχυρός Ινδός επιχειρηματίας, ο οποίος διερευνά συνολικά ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα, επιθυμώντας να διατηρήσει μυστικότητα.   

Η μυστικότητα, πάντως, για τους ενδιαφερόμενους για την Attica Bank, διατηρείται γενικά από τους συμβούλους για την ΑΜΚ της Τράπεζας, Axia Ventures και Euroxx. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι σύμβουλοι έχουν πραγματοποιήσει επαφές με 75 επενδυτές και μεταξύ των 13 που φέρεται να έχουν μπει στο VDR, θα κληθούν να επιλέξουν αυτόν που θα έχει σαφές μακροπρόθεσμο πλάνο για την επόμενη μέρα της Attica Bank, συνοδεύοντας το ενδιαφέρον του και με την δέσμευση κεφαλαίων για την ΑΜΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.