Η Nike μειώνει τις εκτιμήσεις για το υπόλοιπο του έτους, πτώση άνω του 3% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nike μειώνει τις εκτιμήσεις για το υπόλοιπο του έτους, πτώση άνω του 3% για τη μετοχή
Nike
Το outlook υποβαθμίστηκε για να ανταποκρίνεται στους μεγαλύτερους χρόνους μεταφοράς, στις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και στις παρατεταμένες διακοπές παραγωγής στο Βιετνάμ.

Σε μείωση των εκτιμήσεων για τη χρήση του 2022 προχώρησε η Nike, εξαιτίας των προβλημάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού, σημειώνοντας πως οι επιπτώσεις θα είναι χειρότερες των προηγούμενων προσδοκιών.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας αθλητικών ειδών υποχώρησε πάνω από 6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς το outlook υποβαθμίστηκε για να ανταποκρίνεται στους μεγαλύτερους χρόνους μεταφοράς, στις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και στις παρατεταμένες διακοπές παραγωγής στο Βιετνάμ.

Η Nike αναμένει πλέον ότι οι πωλήσεις στο σύνολο του έτους θα αυξηθούν με μεσαίο μονοψήφιο ρυθμό, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για χαμηλή διψήφια ανάπτυξη. Στο δεύτερο τρίμηνο χρήσης, εκτιμά πως οι πωλήσεις θα μειωθούν σε χαμηλά μονοψήφια ποσοστά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, οι αναλυτές αναμένουν αύξηση εσόδων 12% για το έτος και αύξηση 12% για το δεύτερο τρίμηνο.

Εξάλλου, η καθοδική αναθεώρηση της Nike έρχεται έπειτα από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, όπου τα έσοδα ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν στα 12,25 δισ. δολάρια, από 10,59 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος και έναντι των προσδοκιών για 12,46 δισ. δολάρια, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν 29% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, τα κέρδη ενισχύθηκαν στα 1,87 δισ. δολάρια, ή 1,16 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,52 δισ. δολάρια, ή 95 σεντς ανά μετοχή, πέρυσι, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,11 δολάρια ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Nike έχουν ενισχυθεί 13% έως σήμερα, αλλά έχουν χάσει 9% από το ιστορικό υψηλό στις αρχές Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nike: Κινδυνεύει να χάσει σημαντικό τμήμα της παραγωγής εξαιτίας των περιορισμών στο Βιετνάμ

gazzetta
gazzetta reader insider insider