Aναβολή για τη Γενική Συνέλευση της Folli Follie – Tι ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aναβολή για τη Γενική Συνέλευση της Folli Follie – Tι ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος
Για 20 ημέρες αναβλήθηκε η ψηφοφορία για τα θέματα που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη της σημερινής εξ αναβολής Γενικής Συνέλευσης της Folli Follie.

Έπειτα από αίτημα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, αναβλήθηκε η ψηφοφορία για τα θέματα που βρίσκονταν στη ημερήσια διάταξη της σημερινής εξ αναβολής Γενικής Συνέλευσης της Folli Follie. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων αναμένεται να επαναληφθεί στις 5 Οκτωβρίου.

Συγκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, ο προφυλακισμένος Δημήτρης Κουτσολιούτσος (o οποίος παραμένει μέτοχος της FF με ποσοστό 36%) ζήτησε την αναβολή των θεμάτων (7 από τα 9) που περιλάμβανε η Γενική Συνέλευση. Υπενθυμίζεται ότι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων ήταν η έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2019, της συνολικής διαχείρισης της Εταιρείας κατά την ίδια περίοδο και απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας, είχαν προστεθεί έπειτα από αίτημα του ιδίου, ενημέρωση σχετικά με: την απώλεια των μετοχών της DUFRY AG, την απόφαση εκκαθάρισης της FFGSOURCING και όλου του υπο-ομίλου Ασίας και τη Συμφωνία Εξυγίανσης με Ομολογιούχους.

Σχετικά με το αίτημα της αναβολής, ο εκπρόσωπος του κ. Κουτσολιούτσου έθεσε σειρά ζητημάτων όσων αφορά σε όσα αναφέρει η η PwC κατά τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του 2019, όπως τη μη ενοποίηση θυγατρικών στοιχείων, το γεγονός ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη χρήση του 2019 (η έγκριση των οποίων αποτελούσε θέμα της Γ. Σ), τη μη ολοκλήρωση του ελέγχου της Alvarez Marsal, την απώλεια των μετοχών της Dufry το ακαδίωκτο της διορισθείσας από το νόμο διοίκησης και την μη παροχή αποδεικτικών στοιχείων για τη διάθεση των εισπράξεων του ομίλου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της σημερινής διοίκησης της Folli Follie Γιώργος Σάμιος έκανε λόγο για τεράστιο αγώνας που έγινε «μέσα σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπήρχαν διευθυντές και στελέχη» προκειμένου να συνταχθούν οι οικονομικές καταστάσεις του 2019. Είναι προφανές, σημείωσε, «ότι ως εκ θαύματος δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν τα πάντα» τονίζοντας ότι «η εταιρεία έχασε τις 40 από τα 41 εμπορικά σήματά της». Σχετικά με τον έλεγχο της Alvarez Marsal ο κ. Σάμιος σημείωσε πως όταν ανέλαβε η τωρινή διοίκηση είχε σταματήσει. Για την απώλεια των μετοχών της Dufry, αναφέρθηκε ότι σχετικά με το ποσό των 53 εκατ. ευρώ από την αξία των μετοχών, η διοίκηση της Folli Follie έχει υποστηρίξει ότι θα βρεθούν εναλλακτικές πηγές για τα συγκεκριμένα έσοδα.

Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία της διοίκησης για την πορεία της εταιρείας επισημαίνοντας το γεγονός ότι χθες κατατέθηκε η τροποποιημένη Συμφωνία Εξυγίανσης όπως προβλεπόταν από το Πτωχευτικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Folli Follie: Σήμερα η ΓΣ με φόντο την τροποποιημένη συμφωνία εξυγίανσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider