Επιχειρήσεις | Διεθνή
09-09-2021 | 15:22

Ίδρυμα Γκέιτς: Κεφάλαια 70 εκατ. δολαρίων σε βρετανική start-up για δημιουργία αντιικών φαρμάκων

Newsroom
Μοιράσου το
Ίδρυμα Γκέιτς: Κεφάλαια 70 εκατ. δολαρίων σε βρετανική start-up για δημιουργία αντιικών φαρμάκων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το ποσό των 70 εκατ. δολαρίων θα επενδύσει στην βρετανική start-up Exscientia, που εξειδικεύεται στην παραγωγή αντιικών φαρμάκων με την χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την εταιρεία με έδρα την Οξφόρδη την Τετάρτη.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αφορά στην χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων για την επόμενη τετραετία, ενώ η Exscientia δήλωσε πως τμήμα των κεφαλαίων που θα προέλθουν από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς θα χρησιμοποιηθεί για την έρευνα και την παραγωγή αντιικών χαπιών ώστε αυτά να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας του COVID-19 όσο και μελλοντικών πανδημιών.

Η βρετανική start-up φιλοδοξεί να αναπτύξει μία θεραπεία κατά της Covid-19 και εναντίον άλλων κορονοϊών αλλά και κατά του ιού της γρίπης και του ιού Nipah, ο οποίος είναι σε θέση να μεταδοθεί από τα ζώα στους ανθρώπους, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα.

«Η εν εξελίξει πανδημία της Covid-19 υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα, επεκτείνοντας το οπλοστάσιο μας ενάντια στους ιούς και στις μεταλλάξεις του», ανέφερε ο CEO της Exscientia, Andrew Hopkins, λίγο μετά τις σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία, η χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης είναι σε θέση να επιταχύνει κατά 80% το χρόνο που απαιτείται για την παραγωγή νέων φαρμάκων, ενώ σημειώνεται πως ήδη μία σειρά σκευασμάτων βρίσκεται στην φάση των κλινικών δοκιμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.