Η Allianz υπό τον έλεγχο των γερμανικών αρχών, για ζημιογόνες επενδύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Allianz υπό τον έλεγχο των γερμανικών αρχών, για ζημιογόνες επενδύσεις
Η ασφαλιστική εταιρεία αντιμετωπίζει παρόμοιους ελέγχους από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μετά από την απώλεια δισ. δολαρίων από επενδύσεις συνταξιοδοτικών προγραμμάτων

Υπό τον έλεγχο της γερμανικής αρχής χρηματοοικονομικών υποθέσεων (BaFin) βρίσκεται η μεγαλύτερη ασφαλιστική επιχείρηση οικονομικών της χώρας, Allianz, μετά από την απώλεια δισ. δολαρίων από επενδύσεις συνταξιοδοτικών προγραμμάτων της στις ΗΠΑ το 2020, που έχουν θέσει την εταιρεία υπό τον έλεγχο και των αμερικανικών αρχών.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν Allianz Global Investors ότι σκόπιμα παρέκκλινε από τη στρατηγική προστασίας των αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου με επιλογές έναντι βραχυπρόθεσμης πτώσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Μεταξύ των εναγόντων στις ΗΠΑ, βρίσκονται εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι εταιριών μεταφορών.

Οι γερμανικές αρχές αναφέρουν πως η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο και αφορά τις κινήσεις πολλών ξεχωριστών ατόμων, προσθέτοντας ότι ο ρυθμός των ελέγχων έχε αυξηθεί από την 1η Αυγούστου, όταν και άρχισε η έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την Allianz.

Η υπόθεση στις ΗΠΑ αφορά 25 αγωγές κατά της εταιρείας, με τους ενάγοντες να διεκδικούν αποζημιώσεις 6 δισ. δολαρίων από την Allianz.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider