Κοντά σε συμφωνία 5,1 δισ. ευρώ για τη θυγατρική στην Ολλανδία η Deutsche Telekom

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε συμφωνία 5,1 δισ. ευρώ για τη θυγατρική στην Ολλανδία η Deutsche Telekom
Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος μειώνει την έκθεση του στην Ολλανδία και στις ΗΠΑ. Ο ρόλος της SoftBank.

Κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες αποεπενδύσεις των τελευταίων ετών βρίσκεται η Deutsche Telekom, με το γερμανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο να πλησιάζει στην πώληση της θυγατρικής του στην Ολλανδία για 5,1 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η T-Mobile Netherlands θα πωληθεί στις Warburg Pincus και Apax Partners, με τις δύο εταιρείες να αγοράζουν το μερίδιο της Deutsche Telekom και της Tele2, που κατέχει το 25% της ολλανδικής εταιρείας, ύψους 860 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες. Εάν ολοκληρωθεί, θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης για το 2021.

Warburg Pincus και Apax Partners συνέπραξαν το 2019 για την εξαγορά της βρετανικής εταιρίας δορυφόρων Inmarsat, έναντι 3,4 δισ. δολαρίων.

Η είσοδος της Deutsche Telekom στην Ολλανδία έγινε το 2000, με την θυγατρική του γερμανικού ομίλου να μετονομάζεται σε T-Mobile Netherlands το 2003.

Κινήσεις και στις ΗΠΑ

Εξάλλου, η Deutsche Telekom ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την SoftBank για πρόγραμμα ανταλλαγής μετοχών στην θυγατρική του γερμανικού ομίλου στις ΗΠΑ, T-Mobile US.

Η Deutsche Telekom σχεδιάζει να ασκήσει δικαιώματα προαίρεσης, στο πλαίσιο μια ξεχωριστής συμφωνίας του 2020 για την απόκτηση 45 εκατ. μετοχών της T-Mobile, εκδίδοντας ως αντάλλαγμα 225 εκατ. νέες μετοχές στην SoftBank.

Όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, η SoftBank θα έχει μερίδιο 4,5% της Deutsche Telekom και 3,3% της T-Mobile, ποσοστό που μπορεί να ανέβει στο 6,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider