Επιχειρήσεις | Διεθνή
03-09-2021 | 16:55

Η Apple βάζει στον «πάγο» μια αμφιλεγόμενη εφαρμογή

Newsroom
Μοιράσου το
Η Apple βάζει στον «πάγο» μια αμφιλεγόμενη εφαρμογή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Πίσω αναμένεται να πάει ο σχεδιασμός της Apple για ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο σάρωσης των γκάλερι των συσκευών των χρηστών της για εικόνες παιδικής εκμετάλλευσης, όπως δήλωσε η εταιρεία.

«Τον περασμένο μήνα ανακοινώσαμε ένα σχεδιασμό για χαρακτηριστικά που προορίζονται να βοηθήσουν στην προστασία των παιδιών από επιτήδειους που χρησιμοποιούν εργαλεία επικοινωνίας για να τα στρατολογήσουν και να τα εκμεταλλευτούν περιορίζοντας τη διάδοση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών», ανέφερε η Apple σε ανακοίνωσή της.

«Με βάση τα σχόλια πελατών, ομάδων υπεράσπισης, ερευνητών και άλλων, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε επιπλέον χρόνο τους επόμενους μήνες για να συλλέξουμε πληροφορίες και να υπάρξουν βελτιώσεις πριν από την κυκλοφορία αυτών των εξαιρετικά σημαντικών χαρακτηριστικών ασφάλειας των παιδιών.» επισημαίνει η Apple σύμφωνα με το CNBC.

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό μέσο υπήρξε αντιπαράθεση μετά την ανακοίνωση του συστήματος της Apple για τον έλεγχο των συσκευών των χρηστών για υλικό παιδικής πορνογραφίας ή CSAM. Οι επικριτές επεσήμαναν ότι το σύστημα, το οποίο μπορεί να ελέγξει εικόνες που είναι αποθηκευμένες σε λογαριασμό iCloud σε βάση δεδομένων γνωστών εικόνων CSAM, ήταν σε αντίθεση με τα μηνύματα της Apple σχετικά με το απόρρητο των πελατών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.