Επιχειρήσεις | Διεθνή
02-09-2021 | 09:29

Virgin Galactic: Η FAA διερευνά την απόκλιση πορείας του αεροσκάφους διαστημικού τουρισμού SpaceShipTwo

Newsroom
Μοιράσου το
Virgin Galactic: Η FAA διερευνά την απόκλιση πορείας του αεροσκάφους διαστημικού τουρισμού SpaceShipTwo
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε χθες ότι διερευνά την απόκλιση κατά την πορεία καθόδου του διαστημικού αεροσκάφους της Virgin Galactic κατά την ιστορική πτήση της 11ης Ιουλίου, στην οποία συμμετείχε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Το περιοδικό «The New Yorker» είχε αναφέρει προηγούμενα, ότι η FAA διερευνούσε την εκτός πορείας κάθοδο του διαστημικού αεροσκάφους SpaceShipTwo.

Ένας εκπρόσωπος της FAA δήλωσε στο Reuters ότι το αναφερόμενο διαστημικό σκάφος «παρέκκλινε από τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας καθώς επέστρεφε στο πεδίο προσγείωσης Spaceport America. Η έρευνα της FAA συνεχίζεται».

Η εταιρία είχε δηλώσει στο ίδιο περιοδικό ότι δεν είχε αρχικά ενημερώσει την FAA για την απόκλιση της πορείας καθόδου και ότι συνεργάζεται με την ίδια υπηρεσία προκειμένου να επικαιροποιήσει τις σχετικές διαδικασίες ενημέρωσης. Το αεροσκάφος πέταξε εκτός του εναέριου χώρου, ο οποίος είχε διατεθεί για την πτήση του, για ένα λεπτό και 41 δευτερόλεπτα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό, στη διάρκεια της πτήσης άναψε ένα προειδοποιητικό κόκκινο φως στον πίνακα οργάνων του αεροσκάφους, προειδοποιώντας για την εξέλιξη της πορείας του.

Ο Μπράνσον, ένας από τους έξι εργαζόμενους της Virgin Galactic που έλαβε μέρος στην πτήση σε ύψος μεγαλύτερο των 80,5 χιλιομέτρων πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού τον Ιούλιο, περιέγραψε την αποστολή ως ένα ορόσημο για μία νέα εποχή διαστημικού τουρισμού, δηλώνοντας ότι η εταιρία, που ίδρυσε το 2004, προβλέπεται να αρχίσει τις εμπορικές πτήσεις τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπράνσον πούλησε το 4% της Virgin Galactic για να στηρίξει άλλες δραστηριότητες