Στο Τhe Mall Athens ανοίγει το δεύτερο «μίνι» ΙΚΕΑ

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Τhe Mall Athens ανοίγει το δεύτερο «μίνι» ΙΚΕΑ
Μετά το «μίνι» ΙΚΕΑ στον Πειραιά, εντός του φθινοπώρου αναμένεται να λειτουργήσει και το δεύτερο στο Τhe Mall Athens.

Στo εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens πρόκειται να ανοίξει εντός του φθινοπώρου το δεύτερο «μίνι» ΙΚΕΑ, έπειτα από το πρώτο που άνοιξε τις πόρτες του, στις αρχές του έτους στον Πειραιά.

Πρόκειται ουσιαστικά για τα καταστήματα ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» που αναπτύσσει ο όμιλος Foulis και βρίσκονται εντός του αστικού ιστού, σε αντίθεση με τα μεγάλα ΙΚΕΑ, σε χώρους 2.000 έως 8.000 τ.μ. Πρόσφατα μιλώντας στο insider.gr ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Fourlis, Γιώργος Αλεβίζος, είχε επισημάνει ότι το μίνι ΙΚΕΑ της Αθήνας θα λειτουργήσει πιθανότατα τον Νοέμβριο ενώ είχε κάνει λόγο μία «ευχάριστη έκπληξη» σχετικά με το πού θα βρίσκεται το συγκεκριμένο κατάστημα.

Υπενθυμίζεται δε, ότι η Lamda Development S.A. με την Fourlis S.A είχαν προχωρήσει στα μέσα Ιουνίου στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη δημιουργία «Retail Park» συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ. στην περιοχή του Ελληνικού. Τη συγκεκριμένη επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ θα αναλάβει η νέα εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων του Ομίλου Fourlis, Trade Estates.

Το κατάστημα ΙΚΕΑ στο The Mall Athens , σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση θα εκτείνεται σε 2.000 τ.μ., θα προσφέρει πάνω από 1.000 άμεσα διαθέσιμους κωδικούς, ενώ τα νέα προϊόντα θα βρίσκονται διαθέσιμα για παραγγελία και παράδοση στο χώρο των πελατών ή παραλαβή από τα καταστήματα ΙΚΕΑ Κηφισός ή ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πάνου Κατηφόρη, Διευθύνοντα Συμβούλου IKEA Ελλάδας-Κύπρου-Βουλγαρίας: «Πρόκειται για μία δυναμική συνεργασία, που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά σε ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών που έχουν το The Mall Athens ως τον αγαπημένο τους προορισμό». Αντίστοιχα, o κ. Χρήστος Νικολόπουλος, Chief Asset Management Officer της Lamda Development δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την ΙΚΕΑ, που εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις αγοραστικές αλλά και ψυχαγωγικές μας επιλογές».

Στα πλάνα της εταιρείας τέλος, σύμφωνα με όσα είχε επισημάνει ο κ. Αλεβίζος περιλαμβάνεται η λειτουργία έως το 2022 δύο μεσαίων ΙΚΕΑ, σε χώρους 5.500-7.500 τ.μ σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Τα συγκεκριμένα καταστήματα θα καλύπτονται κατά 60% από χώρους του ΙΚΕΑ ενώ για το υπόλοιπο 40% θα αναλάβει την ανάπτυξη τους με μισθώσεις η Trade Estates.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έως το τέλος του έτους το μίνι ΙΚΕΑ στην Αθήνα – Τα πλάνα της Fourlis για τα νέα καταστήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider