Tα σχέδια της Fourlis για το retail park στο Ελληνικό

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tα σχέδια της Fourlis για το retail park στο Ελληνικό
ελληνικό
Η ανάπτυξη του «Retail Park» από τον Όμιλο Fourlis θα γίνει μέσω της υπό σύσταση Trade Estates ΑΕΕΑΠ, της εταιρείας του ομίλου που δραστηριοποιείται στα ακίνητα.

Σε μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία ενός «Retail Park» προχώρησαν, η Lamda Development S.A. με την Fourlis S.A.στην περιοχή του Ελληνικού.

Το εμπορικό πάρκο που θα αναπτύξει ο όμιλος Fourlis, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, θα αποτελεί μια σύνθεση από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας ("Big Boxes”) με τη συνολική επένδυση να υπολογίζεται σε 55 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του «Retail Park» αναμένεται να ολοκληρωθεί στην πρώτη πενταετή φάση υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Η ανάπτυξή του από τον Όμιλο Fourlis θα γίνει μέσω της υπό σύσταση Trade Estates ΑΕΕΑΠ, της εταιρείας του ομίλου που δραστηριοποιείται στα ακίνητα, η οποία διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικής έκτασης 177.450 τ.μ και αξίας 185 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα στο χαρτοφυλάκιό της ανήκουν 4 ακίνητα retail που φιλοξενούν ΙΚΕΑ, εμπορικό κέντρο στον Ρέντη , logistic center στο Σχηματάρι, αλλά και logistic center στα Οινόφυτα.

Η συνεργασία, σύμφωνα με το Μνημόνιο μεταξύ των δύο πλευρών, προβλέπει την απόκτηση από την Fourlis S.A. διηρημένων ιδιοκτησιών και του αντίστοιχου ποσοστού συνιδιοκτησίας επί μέρους του οικοδομικού τετραγώνου εντός του οποίου θα αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο, με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Retail Park μεγέθους 30,000 τ.μ.

Σ' αυτό το εμπορικό κέντρο νέας γενιάς, εκτός από σήματα ΙΚΕΑ και Intersport που αναπτύσσει ο Όμιλος, θα φιλοξενηθούν και άλλα σήματα γνωστών εταιρειών χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας να έχουν κλείσει προς το παρόν οι σχετικές συμφωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έκανε γνωστό η διοίκηση του Ομίλου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της, ο Fourlis ετοιμάζεται να εισέλθει ακόμη και εντός του έτους και σε έναν νέο κλάδο λιανικής πέραν των αθλητικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού. Θα αφορά στην ανάπτυξη ενός ή περισσότερων concept του στις περιοχές που έχει ήδη παρουσία, με φυσικά και Οnline καταστήματα με στόχο καταστεί ένας ισότιμος κλάδος, τουλάχιστον με την Intersport, από πλευράς μεγέθους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider