ΗΠΑ - Just Eat: «Αντισυνταγματικό» το πλαφόν στις χρεώσεις των delivery - Θα ανεβάσουν το κόστος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ - Just Eat: «Αντισυνταγματικό» το πλαφόν στις χρεώσεις των delivery - Θα ανεβάσουν το κόστος
«Πιστεύουμε ότι αυτά τα τέλη είναι αντισυνταγματικά και θα ταχθούμε με την αγορά (σ.σ. φαγητού) για να τα αντιμετωπίσουμε».

Κατά της πρότασης της πολιτείας της Νέας Υόρκης να ορίσει ένα μόνιμο πλαφόν στις τιμές που χρεώνουν οι εταιρείες παράδοσης φαγητού τα εστιατόρια και καταστήματα, τάσσεται ο CEO της Just Eat, Jitse Groen.

«Οι ορισμένες χρεώσεις αυξάνουν το κόστος του delivery για τους καταναλωτές και οδηγούν στη μείωση των παραγγελιών τόσο για τα εστιατόρια, όσο και για τους μεταφορείς» σχολίασε ο Groen μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την Παρασκευή, ενώ πρόσθεσε «Πιστεύουμε ότι αυτά τα τέλη είναι αντισυνταγματικά και θα ταχθούμε με την αγορά (σ.σ. φαγητού) για να τα αντιμετωπίσουμε».

Η νέα χρέωση θα σταματήσει τις εταιρείες delivery φαγητού από το να χρεώνουν εστιατόρια πάνω από 15% ανά παραγγελία delivery και πάνω από 5% για marketing και άλλες χρεώσεις. Στόχος του νέου πλαφόν είναι να προστατευθούν οι μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν να ανακάμψουν από το πλήγμα της πανδημίας, δήλωσε ο πολιτικός Francisco Moya, ο οποίος είναι αυτός που κατέθεσε την πρόταση προς έγκριση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Just Eat δημιουργεί πάνω από 1.500 νέες θέσεις εργασίας στη Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider