Huawei: Οι ΗΠΑ τής επιτρέπουν να αγοράσει τσιπ για εξαρτήματα αυτοκινήτων -Reuters

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: Οι ΗΠΑ τής επιτρέπουν να αγοράσει τσιπ για εξαρτήματα αυτοκινήτων -Reuters
Αμερικανοί αξιωματούχοι ενέκριναν τις αιτήσεις της κινεζικής Huawei για άδειες αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά τσιπ που θα χρησιμοποιήσει στην ολοένα και πιο σημαντική μονάδα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ενέκριναν τις αιτήσεις της κινεζικής Huawei για άδειες αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά τσιπ που θα χρησιμοποιήσει στην ολοένα και πιο σημαντική μονάδα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η Huawei, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, έχει πληγεί από τους εμπορικούς περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ στην πώληση τσιπ και άλλων εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί στις επιχειρήσεις εξοπλισμού δικτύων και smartphones. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενίσχυσε τη σκληρή γραμμή στις εξαγωγές προς την Huawei, αρνούμενη τις άδειες για την πώληση τσιπ που η Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στις συσκευές 5g.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, πηγές προσκείμενες στη διαδικασία αδειοδότησης, είπαν στο Reuters πως οι ΗΠΑ παραχωρεί άδειες που εξουσιοδοτούν τους προμηθευτές να πουλήσουν τσιπ στην Huawei για εξαρτήματα των αυτοκινήτων, όπως οι οθόνες βίντεο και οι αισθητήρες. Οι εγκρίσεις έρχονται την ώρα που η Huawei στρέφει τη δραστηριότητά της προς προϊόντα που είναι λιγότερο ευάλωτα στις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider