Πώς θα λειτουργούν εστίαση, θέατρα, κινηματογράφοι και γυμναστήρια

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα λειτουργούν εστίαση, θέατρα, κινηματογράφοι και γυμναστήρια
Τα μέτρα προβλέπουν περιορισμούς για τους ανεμβολιάστους πολίτες οι οποίοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους ενώ σε άλλους θα απαιτείται προηγουμένως η διενέργεια rapid test με δικά τους έξοδα και κόστος 10 ευρώ.

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου και έως τις 31 Μαρτίου 2022 στους κλειστούς χώρους εστίασης καθώς και σε χώρους ψυχαγωγίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Τα μέτρα προβλέπουν περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους πολίτες οι οποίοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους ενώ σε άλλους θα απαιτείται προηγουμένως η διενέργεια rapid test με δικά τους έξοδα.

Αναλυτικά:

Στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια)και τα νυχτερινά κέντρα θα εισέρχονται μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης με την επίδειξη των σχετικών εγγράφων. Κάτι που ισχύει δηλαδή και σήμερα με τη διαφορά ότι λόγω καλοκαιριού λειτουργούσαν κυρίως οι εξωτερικοί χώροι.

Σε κλειστούς χώρους θεάτρων - κινηματογράφων, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επιλέξουν αν θα είναι αμιγείς και να δέχονται μόνο εμβολιασμένους, έχοντας τη δυνατότητα για 100% χωρητικότητα ή μεικτές. Στην περίπτωση που επιλέξουν να είναι μεικτές, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να διαθέτουν rapid test (το οποίο γίνεται με δικά τους έξοδα) εντός 48 ωρών.

Τα γυμναστήρια επίσης θα λειτουργούν για εμβολιασμένους, νοσήσαντες αλλά και ανεμβολίαστους οι οποίοι επίσης θα διαθέτουν αρνητικό rapid test 48 ωρών. Τα γήπεδα τέλος κλειστά και ανοιχτά, θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το insider.gr, εφαρμόζονται διαφορετικά μέτρα, από τη μία πλευρά για τις δραστηριότητες εκείνες που θεωρούνται πρώτης ανάγκης όπως αγορές τροφίμων ή άλλων σημαντικών αγαθών και από την άλλη, για εκείνες που σχετίζονται με την ψυχαγωγία. Έτσι σε σουπέρ μάρκετ, επιχειρήσεις τροφίμων αλλά και καταστήματα λιανικού εμπορίου δεν εφαρμόζονται επιπλέον περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους πολίτες πέραν του ανώτατου αριθμού ατόμων εντός του καταστήματος και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider