Στη United Group περνά η Wind, με τίμημα κοντά στο 1 δισ. ευρώ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη United Group περνά η Wind, με τίμημα κοντά στο 1 δισ. ευρώ
Το ύψος της εξαγοράς κινήθηκε κοντά στο επίπεδο του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr. Οι αλλαγές που φέρνει η συμφωνία.

Τα χέρια έδωσαν τελικά ο όμιλος της United και η Wind ολοκληρώνοντας ένα deal που φημολογείται εδώ και καιρό. Για την ακρίβεια η United Group, πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη κατέληξε σε συμφωνία με την Crystal Almond Holdings Limited για την εξαγορά της Wind Hellas. Το ύψος της εξαγοράς, μάλιστα, κινήθηκε στην περιοχή του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Στόχος της συναλλαγής, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος, είναι η United Group να συνδυάσει τη Wind με την υφιστάμενη εταιρεία της και πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης, Nova, δημιουργώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα πάροχο υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Υπό αυτό το πρίσμα, το ενοποιημένο σχήμα Wind - Nova θα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αυξάνοντας την παρεχόμενη αξία για τους καταναλωτές στην Ελλάδα, μέσω συνδυαστικών προσφορών, νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η United Group.

Παράλληλα, θα ανοίξει τον δρόμο και για ισχυρές συνέργειες στον κλάδο της πληροφορικής (ICT), όπου το νέο σχήμα αναμένεται να διεκδικήσει αρκετά από τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο εταιρείες το 2021 δημιούργησαν τμήματα ICT.

Να θυμίσουμε ότι η Wind παρέχει σήμερα υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και τηλεόρασης και διαθέτει συνολικά 4,2 εκατομμύρια χρήστες καταγράφοντας έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ ετησίως. Η δραστηριοποίηση της Wind στην κινητή μάλιστα, αναμένεται να ακυρώσει τα σχέδια της Nova για παροχή κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος με την βοήθεια της Vodafone.

Επιπλέον, η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group ενισχύει σημαντικά το αποτύπωμα της UG στην ΝΑ Ευρώπη καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, αφού θα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου.

«Η εξαγορά και η ενσωμάτωση ισχυρών εγχώριων εταιριών τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην πλατφόρμα μας, αποτελεί βασικό πυλώνα της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής στρατηγικής της United Group» ανέφερε σχετικά ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners και Πρόεδρος της United Group. «Η Ελλάδα είναι μία κομβικής σημασίας αγορά για εμάς. Mε την εξαγορά της Wind είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν κορυφαίο, ολιστικό πάροχο και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, μέσω επενδύσεων σε υποδομές δικτύου, σε περιεχόμενο, σε τεχνολογία και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αποτελώντας ηγετική δύναμη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας» συμπλήρωσε.

«Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της United Group στην ελληνική αγορά» ανέφερε από πλευράς της η κα Victoriya Boklag CEO της United Group. Προσέθεσε μάλιστα ότι χάρη στην ισχυρή δραστηριότητά της Wind στη κινητή τηλεφωνία, η οποία θα συνδυαστεί με την τεχνογνωσία που διαθέτουν η Nova και η United Group στους τομείς των μέσων ενημέρωσης και της σταθερής τηλεφωνίας θα δώσει τη δυνατότητα στον όμιλο να ενισχύσει την παρουσία του και τις υπηρεσίες που παρέχει τόσο προς τους καταναλωτές όσο και προς τις επιχειρήσεις.

Στη νέα συναρπαστική εποχή της Wind που ξεκινά με την ένταξη της στον όμιλο της United αναφέρθηκε ο κ. Νάσος Ζαρκαλης. « H WIND έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας, στην 30χρονη πορεία της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνίων, έχοντας επενδύσει περισσότερα από 4 δις ευρώ για την ανάπτυξη κορυφαίων υποδομών. Η τελευταία πενταετία υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη, με συνεχή άνοδο σε όλους τους οικονομικούς και λειτουργικούς δείκτες και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως δίκτυα οπτικών ινών και 5G που αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχουμε επιτύχει ως οργανισμός, κυρίως όμως για τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, που κερδίζουν καθημερινά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών και επιχειρήσεων, με στέρεα βάση τις αξίες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρκαλής. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τώρα ξεκινάει μια νέα, συναρπαστική εποχή στην ιστορία της WIND με την ένταξή της στην United Group, τον μεγαλύτερο όμιλο τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην ΝΑ Ευρώπη. Είμαι ενθουσιασμένος για τη συμφωνία, που δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ταχύτερη ανάπτυξη, συστηματικές επενδύσεις, καλύτερες υπηρεσίες για τους Έλληνες καταναλωτές, προοπτικές για τους ανθρώπους μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην περαιτέρω ανάπτυξη του 5G και στην σταδιακή κατάργηση του 3G προχωρά η Wind

Γεωργιάδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η εξαγορά της Wind από την United Group

gazzetta
gazzetta reader insider insider