Adidas: Αισιόδοξη για τα μεγέθη της χρήσης παρά την πτώση των πωλήσεων στην Κίνα -Επιστροφή στα κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Adidas: Αισιόδοξη για τα μεγέθη της χρήσης παρά την πτώση των πωλήσεων στην Κίνα -Επιστροφή στα κέρδη
Η Adidas αναβάθμισε το outlook για τα μεγέθη της στο σύνολο του έτους, παρά την πτώση των πωλήσεων στην Κίνα, όπου κάποιοι πελάτες μποϊκόταραν τα προϊόντα της εταιρείας αθλητικών ειδών για τη στάση της απέναντι στη φερόμενη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η Adidas αναβάθμισε το outlook για τα μεγέθη της στο σύνολο του έτους, παρά την πτώση των πωλήσεων στην Κίνα, όπου κάποιοι πελάτες μποϊκόταραν τα προϊόντα της εταιρείας αθλητικών ειδών για τη στάση της απέναντι στη φερόμενη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Τα έσοδα της εταιρείας στο β' τρίμηνο βελτιώθηκαν σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται πλην της Ευρύτερης Κίνας και ιδιαίτερα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ που οδήγησαν σε αύξηση των τριμηνιαίων πωλήσεων κατά 55% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

«Βλέπουμε τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη να έχουν πολύ, πολύ ισχυρή ανάπτυξη και βλέπουμε αβεβαιότητα στην Κίνα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα σημειώσουμε μεγάλη επιτυχία στην Κίνα και φέτος», δήλωσε ο Kasper Rorsted, CEO της Adidas, στο CNBC.

Τα καθαρά κέρδη της γερμανικής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 397 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο, έναντι ζημίας 295 εκατ. ευρώ που καταγράφηκε το β' τρίμηνο του 2020, στο ζενίθ της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα online έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 14% στο β' τρίμηνο, καθώς περισσότεροι καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα καταστήματα. Η Adidas γνώρισε ραγδαία άνοδο στις online πωλήσεις την αντίστοιχη περίοδο του 2020 όταν πολλές αγορές βρίσκονταν σε lockdown.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider