Diageo: Άνω των εκτιμήσεων οι πωλήσεις, ισχυρή η ζήτηση στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Diageo: Άνω των εκτιμήσεων οι πωλήσεις, ισχυρή η ζήτηση στις ΗΠΑ
Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 16% για την ετήσια χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου, ξεπερνώντας την άνοδο 13,7% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών εμφάνισε η εταιρεία αλκοολούχων ποτών Diageo στις καθαρές οργανικές πωλήσεις, καθώς τα μπαρ και τα εστιατόρια της Βόρειας Αμερικής άνοιξαν ξανά βοηθώντας στην αύξηση της ζήτησης για τις τεκίλες και το ουίσκι Johnnie Walker.

Συγκεκριμένα, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 16% για την ετήσια χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου, ξεπερνώντας την άνοδο 13,7% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Diageo, της οποίας οι μετοχές υποχώρησαν στις πρώτες συναλλαγές, ανακοίνωσε ότι αυξάνει το ετήσιο μέρισμά της κατά 5% στις 44,59 πένες ανά μετοχή.

Η Βόρεια Αμερική αναπτύχθηκε με το μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, η Τουρκία και η Βόρεια Ευρώπη ήταν οι ισχυρότερες αγορές. Οι πωλήσεις στην Αφρική και την Ασία επίσης, αυξήθηκαν με διψήφια ποσοστά.

Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει πως η δυναμική των οργανικών πωλήσεων θα συνεχιστεί και στη χρήση του 2022, ωστόσο με αστάθεια βραχυπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider