Μήνυση κατά της Deutsche Bank - «Γνώριζε» και «διευκόλυνε» ένα Σχήμα Πόντσι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυση κατά της Deutsche Bank - «Γνώριζε» και «διευκόλυνε» ένα Σχήμα Πόντσι
Η Deutsche Bank κατηγορείται επίσης πως δεν εφάρμοσε τους δικούς της κανόνες για την αποφυγή ξεπλύματος χρήματος.

Για τη «διευκόλυνση» ενός σχήματος απάτης Πόντσι, μεγάλων διαστάσεων, στις ΗΠΑ κατηγορούν την Deutsche Bank AG οι εκκαθαριστές δύο - πλέον - πτωχευμένων εταιρειών στα νησιά Κέιμαν.

Οι δύο κατήγοροι υπέβαλαν μήνυση κατά του τραπεζικού κολοσσού στη Νέα Υόρκη και στη Φλόριντα και κατηγορούν την Deutsche Bank πως γνώριζε και δεν «μιλούσε» για το Ponzi Scheme που περιλάμβανε απάτες επενδύσεων στη Φλόριντα, «διευκολύνοντας» τις απάτες να συνεχιστούν σε μεγάλη κλίμακα, με αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από επενδυτές που εμπιστεύτηκαν την εταιρεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Deutsche Bank συνέχιζε να διατηρεί και να εξυπηρετεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κακόβουλης εταιρείας παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και τα πρόστιμα της SEC εναντίον της. Ενώ δεν η Deutsche Bank κατηγορείται επίσης πως δεν εφάρμοσε τους δικούς της κανόνες για την αποφυγή ξεπλύματος χρήματος.

Δεν είναι η πρώτη μήνυση κατά της Deutsche Bank, η οποία πρόσφατα κατέβαλε πάνω από 10 εκατ. ευρώ στον μεγαλύτερο εξαγωγό οίνου της Ευρώπης για τον διακανονισμό μιας διαμάχης σχετικά με την πώληση παραγώγων, καθώς η τράπεζα φτάνει προς το τέλος μιας εσωτερικής έρευνας η οποία ήδη έχει οδηγήσει σε αποχώρηση δύο ανώτατα στελέχη της.

Πέρυσι, η τράπεζα έστειλε αντιπροσωπεία στην Μαδρίτη για να διαπραγματευτεί την συμφωνία, βάσει της οποίας η J García-Carrión θα έπρεπε να αποζημιωθεί για τις απώλειες ρευστού εξαιτίας των «εξωτικών» προϊόντων σε διάστημα 6 ετών, όπως αναφέρουν πηγές των Financial Times.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, η τράπεζα απολογήθηκε για την συμπεριφορά των πωλητών της. Η συμφωνία ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις σε Goldman Sachs και BNP Paribas, οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες από την JGC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider