Reuters: H J&J εξετάζει τη χρεοκοπία ως λύση ενάντια στις αγωγές για το ταλκ με αμίαντο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: H J&J εξετάζει τη χρεοκοπία ως λύση ενάντια στις αγωγές για το ταλκ με αμίαντο
Johnson
Η αμερικανική πολυεθνική εξετάζει το «ξεφόρτωμα» των αγωγών για τα προϊόντα σκόνης, σε ένα «παραθυράκι» που παρέχει το νομικό δίκαιο του Τέξας.

Η αμερικανική Johnson & Johnson εξετάζει το ενδεχόμενο να «ξεφορτωθεί» εταιρικά στοιχεία που αφορούν τα ταλκ Baby Powder σε νεοσυσταθείσα η οποία θα οδηγηθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας, με στόχο να περιορίσει το κόστος από τις δεκάδες χιλιάδες αγωγές που έχουν κατατεθεί από πολίτες για την επικινδυνότητα των προϊόντων σκόνης της φαρμακευτικής.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται 7 διαφορετικές πηγές από την J&J, κατά τη διάρκεια συζητήσεων για διακανονισμό μεταξύ της εταιρείας και των εναγόμενων, ένας από τους συνηγόρους των πολιτών ανέφερε πως η J&J εξετάζει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, με τους δικηγόρους των εναγόντων να μην μπορούν να σταματήσουν το εν λόγω βήμα -εάν πραγματοποιηθεί από την εταιρεία-, παρά μόνο να υποβάλουν έφεση σε μεταγενέστερο χρόνο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Reuters, η διοίκηση της J&J δεν έχει λάβει ακόμα τελικές αποφάσεις και θα μπορούσε να μην προχωρήσει καθόλου στο σχέδιο.

Σημειώνεται πως η φαρμακευτική πολυεθνική αντιμετωπίζει δεκάδες χιλιάδες μηνύσεις για τα ταλκ της, που περιείχαν αμίαντο, με χιλιάδες από αυτές να συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου σε άτομα που χρησιμοποιούσαν τις σκόνες. Τα αιτήματα των αγωγών που έχουν κατατεθεί στα αμερικανικά δικαστήρια αναφέρουν την εμφάνιση καρκίνου των ωοθηκών σε γυναίκες που χρησιμοποιούσαν τα εν λόγω προϊόντα σκόνης.

Σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο της Johnson & Johnson στοχεύει να αξιοποιήσει σχετικό «παραθυράκι» που υπάρχει στο νομικό δίκαιο του Τέξας, όπου συζητείται μέρος των αγωγών κατά της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider