Τεχνική Ολυμπιακή: Οι νέες δραστηριότητες και οι απαιτήσεις από το Δημόσιο

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνική Ολυμπιακή: Οι νέες δραστηριότητες και οι απαιτήσεις από το Δημόσιο
Ποντάρει σε ναυτιλία και real estate. Διεκδικεί ποσό 40 εκατ. ευρώ για έργα που έχει εκτελέσει. Τι «παίζει» με Πόρτο Καρράς.

Αναφορές στις νέες δραστηριότητες στον τομέα ναυτιλίας, στον τομέα του real estate, στις υψηλές απαιτήσεις που έχει από το Δημόσιο αλλά και τη διαφορά που υπάρχει με την Belterra, συμφερόντων Σαββίδη, σε σχέση με το οριστικό τίμημα για την πώληση του Πόρτο Καρράς έκανε, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης του ομίλου που πραγματοποιήθηκε χτες 15 Ιουλίου.

Όπως σημειώθηκε, ο όμιλος Τεχνική Ολυμπιακή αναμένει ισχυρά κέρδη από τον τομέα μεταφοράς φορτίων, δηλαδή τη ναυτιλία, δίχως να γίνει συγκεκριμένη αναφορά σε νούμερα για τη νέα δραστηριότητα.

Όπως αναφέρθηκε, ετοιμάζει ναυλοσύμφωνο σε εξαιρετικά υψηλότερη τιμή. Αναφορικά με την δραστηριοποίηση του ομίλου στον τομέα του real estate, η Τεχνική Ολυμπιακή έχει προχωρήσει στην εξαγορά του 50% της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων Mount Street, η οποία είναι κερδοφόρα και ήδη διαχειρίζεται ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο. Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία οικονομικού και νομικού ελέγχου της εταιρείας. Όπως σημειώθηκε, στη νέα εταιρεία δεν θα ελέγχει τη διοίκηση, αλλά θα ενοποιεί μόνο τα κέρδη.

Βασικό θέμα ωστόσο, παραμένει αυτό των απαιτήσεων της Τεχνικής Ολυμπιακής από το ελληνικό δημόσιο από έργα που έχει εκτελέσει το οποίο εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, όπως ανέφερε χτες η διοίκηση της εταιρείας, η εισηγμένη θα διεκδικήσει αυτά τα ποσά έναντι του ελληνικού δημοσίου μέχρι τέλους.

«Έχουμε απαιτήσεις από το 2000 και δίνουμε μάχη όταν χάνουμε στο Εφετείο και πηγαίνουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το οριστικό τίμημα για την πώληση του Πόρτο Καρράς και τις διαφωνίες που έχουν προκύψει σχετικά με το ύψος αυτού, έχει γίνει προσφυγή και σε άλλες ελεγκτικές εταιρείες, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία. Αν και εκεί προκύψουν διαφωνίες, τότε θα βρεθεί ένας ακόμη ανεξάρτητος ελεγκτής, όπου αυτός θα καθορίσει το τελικό προσαρμοσμένο τίμημα.

Υπενθυμίζεται ότι σε πόρισμα του ο ανεξάρτητος σύμβουλος κατέθεσε ότι από το συνολικό τίμημα των 168,88 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εκπέσουν 70,7 εκατ. ευρώ για χρηματοοικονομικές και λοιπές υποχρεώσεις. Έτσι το τελικό τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 98,1 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider