Ελλάκτωρ: Ενισχύει συνεχώς τη μετοχική της θέση η Reggeborgh

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Ενισχύει συνεχώς τη μετοχική της θέση η Reggeborgh
Σε περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην Ελλάκτωρ προχώρησε ο Ολλανδικός όμιλος Reggeborgh, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να απέκτησε πρόσθετο πακέτο μετοχών της εισηγμένης, της τάξεως του 0,7%.

Σε περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην Ελλάκτωρ προχώρησε ο Ολλανδικός όμιλος Reggeborgh, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να απέκτησε πρόσθετο πακέτο μετοχών της εισηγμένης, της τάξεως του 0,7%. Με αυτόν τον τρόπο ο βασικός μέτοχος αυξάνει το ποσοστό του στην Ελλάκτωρ, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στο μέλλον και τις προοπτικές του ομίλου.

Μάλιστα, η Reggeborgh έχει δεσμευτεί επισήμως και δημοσίως ότι θα συμμετέχει στην αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ. ευρώ με (α) πλήρη εξάσκηση ίδιων δικαιωμάτων και (β) εξάσκηση τυχόν αδιάθετων δικαιωμάτων μέχρι του συνολικού ποσού των 50 εκατ. ευρώ (εφόσον δεν ασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα από άλλους μετόχους). Κατά συνέπεια, ο μεγαλομέτοχος της Ελλάκτωρ έχει δώσει μια σαφή θέση για τις… προθέσεις του.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Ολλανδικός όμιλος ενημέρωσε και επισήμως ότι ελέγχει 27,4% περίπου. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί μία ακόμα συναλλαγή. Δηλαδή, η ολλανδική εταιρεία έχει περιθώριο να εξασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης που διαθέτει για το ποσοστό 3,187% του εφοπλιστή Δ. Διαμαντίδη. Το call option λήγει σε λίγες ημέρες από τώρα, ειδικότερα στις 20 Ιουλίου, βάσει παλιότερης συμφωνίας. Εφόσον ενεργοποιηθεί και η συμφωνία call option τότε η Reggeborgh θα ελέγχει πάνω από 31%.

Να σημειωθεί επίσης ότι το fund AtlasInvest, που διατηρεί στενές σχέσεις με τους Ολλανδούς, ελέγχει μετά από πρόσφατη απόκτηση πρόσθετου ποσοστού το 9,7% της Ελλάκτωρ. Μαζί με αυτό το fund, «χτίζεται» από τη Reggeborgh ένας ακόμα ισχυρότερος μετοχικός πόλος που προσεγγίζει το 40%-41% και αναλόγως της ΑΜΚ θα φανεί τελικά «που θα κάτσει η μπίλια» των ποσοστών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider