Διεθνή
12-07-2021 | 14:18

Virgin Galactic: Ξανά σε «πτήση» η μετοχή μετά την ιστορική εκτόξευση του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Newsroom
Μοιράσου το
Virgin Galactic: Ξανά σε «πτήση» η μετοχή μετά την ιστορική εκτόξευση του Ρίτσαρντ Μπράνσον
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η μετοχή της Virgin Galactic δείχνει έτοιμη να συνεχίσει την αστρονομική της άνοδο τη Δευτέρα καθώς η εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον ολοκλήρωσε το πρώτο τουριστικό διαστημικό ταξίδι.

Η ιστορική πτώση στο όριο του διαστήματος θέτει νέα σύνορα στα εμπορικά διαστημικά ταξίδια σε μια μάχη ανάμεσα σε δισεκατομμυριούχους που έχει αιχμαλωτίσει τους επενδυτές.

Η μετοχή της Virgin Galactic, η οποία είχε κάνει «άλμα» 217% τους δύο μήνες πριν την πτήση της Κυριακής, καταγράφει κέρδη άνω του 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street. Από τις αρχές του έτους η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 107% χάρη σε μια σειρά από καταλύτες, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας τον Ιούνιο που εκτόξευσε τη μετοχή 40% μέσα σε μια ημέρα.

Η διάρκειας μιας ώρας πτήση από μια έρημο του Νιου Μέξικο ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30, ώρα ΗΠΑ, με τον ίδιο τον Μπράνσον να επιβαίνει στο σκάφος VSS Unity της εταιρείας. Στο μέγιστο ύψος των περίπου 57 μιλίων, πολύ κοντά σε αυτό που πολλοί θεωρούν ως διάστημα, ο Branson και τρεις άλλοι επιβάτες βίωσαν την έλλειψη βαρύτητας για πολλά λεπτά.

Το επιτυχημένο ταξίδι είναι μια σπουδαία στιγμή στον αγώνα του διαστημικού τουρισμού, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμη να έρθουν. Ο ιδρυτής της Amazon.com Τζεφ Μπέζος σχεδιάζει να κάνει τη δική του πτήση στο όριο του διαστήματος στις 20 Ιουλίου, μέσα στην κάψουλα Blue Origin New Shepard. Ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί καθώς ο CEO της Tesla Έλον Μασκ σχεδιάζει μια σειρά από αποστολές της SpaceX που θα μεταφέρουν επιβάτες σε μακρύτερα ταξίδια, με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άγγιξε το διάστημα ο Ρίτσαρντ Μπράνσον - Ο Μπέζος το αρνείται