Aegean: Περιορισμός των ζημιών στο α' τρίμηνο - Επαναφορά του 75-80% της δυναμικότητας το τρίτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aegean: Περιορισμός των ζημιών στο α' τρίμηνο - Επαναφορά του 75-80% της δυναμικότητας το τρίτο τρίμηνο
Τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν κατά το δεύτερο lockdown και ίσχυαν και το 2021 επηρέασαν σημαντικά τη δραστηριότητα και τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2021.

Με περιορισμό των ζημιών στα 44,3 εκατ. ευρώ και πτώση του κύκλου εργασιών της τάξης του 70% ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2021 η Aegean, έναντι ζημιών 85,4 εκατ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι, καθώς τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν κατά το δεύτερο lockdown και ίσχυαν και το 2021 επηρέασαν σημαντικά τη δραστηριότητα και τα οικονομικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Aegean ανήλθε σε 44,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση 70% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 ενώ η επιβατική κίνηση ανήλθε σε 460 χιλ. επιβάτες, 78% χαμηλότερη σε σχέση με το 2020 (82% χαμηλότερη σε σχέση με το 2019).

Αντίστοιχα η συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα υπολογιζόμενη σε χιλιομετρικές θέσεις (ΑSK’s) μειώθηκε κατά 69% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 (ή 71% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2019).

Το αποτέλεσμα μετά από φόρους ανήλθε σε ζημίες ύψους 44,5 εκατ. ευρώ, από ζημίες μετά από φόρους 85,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020, με σημαντική προσπάθεια περιορισμού των λειτουργικών δαπανών.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 417,8 εκατ. ευρώ την 31/03/2021, χωρίς να έχουν ακόμη επηρεαστεί από τα αντληθέντα κεφάλαια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που προέβη η Aegean τον Ιούνιο του 2021 ή την καταβολή εκταμίευση της κρατικής ενίσχυσης.

«Η πτητική δραστηριότητα του Ομίλου κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα το πρώτο τρίμηνο του 2021, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας και των περιορισμών, επηρεάζοντας τα αποτελέσματά μας. Αντίστοιχη ήταν και η πορεία του δεύτερου τριμήνου έως και τις αρχές Ιουνίου. Σε επίπεδο ταμειακών ροών όπως έχουμε ήδη δηλώσει, λόγω των προπωλήσεων εισιτηρίων σημειώθηκε θετικό πρόσημο από τον Μάϊο του 2021 μέχρι σήμερα» ανέφερε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Όπως εξήγησε «από τον Ιούνιο η τουριστική κίνηση, μετά την άρση των περιορισμών και την αφετηρία της τουριστικής περιόδου, παρουσιάζει σταδιακά σημάδια ανάκαμψης, ωστόσο ο βαθμός ελέγχου της πανδημίας, μέσω της προσδοκώμενης αύξησης του ρυθμού των εμβολιασμών θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ζήτησης και των αποτελεσμάτων του δεύτερου εξαμήνου του έτους».

Για την τουριστική περίοδο του 2021, σύμφωνα με τον κ. Γερογιάννη, «ο Όμιλος ενισχύει τη δραστηριότητά του στην περιφέρεια, στηρίζοντας όμως και την κύρια βάση στην Αθήνα. Στο τρίτο τρίμηνο υπολογίζεται ότι θα επαναφέρουμε το 75-80% της επιχειρησιακής μας δυναμικότητας, διατηρώντας πάντα ευελιξία μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που επιχειρούμε».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των βασικών οικονομικών και λειτουργικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2021 μετατέθηκε λόγω της διαδικασίας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας που ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AEGEAN και Volotea: Eμπορική συνεργασία για πτήσεις με χρήση κοινών κωδικών (code-share)

Καταβλήθηκε η κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ στην Aegean

Aegean: Τι ποσοστά κατέχουν οι Βασιλάκης - Κωνσταντακόπουλος μετά την ΑΜΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider