Διεθνή
07-07-2021 | 20:33

Σε τροχιά για νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή της Apple, το πρώτο από τον Ιανουάριο 

Newsroom
Μοιράσου το
Apple
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Προς το πρώτο ιστορικό υψηλό κλείσιμο από τον Ιανουάριο οδηγούνται οι μετοχές της Apple, καθώς καταγράφουν άνοδο για έβδομη διαδοχική ημέρα (+8%), στο μεγαλύτερο σερί των τελευταίων τριών μηνών. 

Η άνοδος σήμερα ξεπερνά το 1,4% στα 143,98 δολάρια, με τη μετοχή να αναμένεται να ξεπεράσει τα 143,16 δολάρια, υψηλό που κατέγραψε στις 26 Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως η μετοχή πρέπει να ξεπεράσει τα 145,09 δολάρια, προκειμένου να «νικήσει» και το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ της 25ης Ιανουαρίου.

Η μετοχή έχει σημειώσει κέρδη 8,5% έως τώρα φέτος. 

Ο αναλυτής Samik Chatterjee της JP Morgan, ανέφερε ότι βλέπει μια πολύ ελκυστική θέση των μετοχών το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Επίσης, εκτιμά πως η Apple θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τις «σχετικά χαμηλές προσδοκίες των επενδυτών» με το λανσάρισμα του iPhone 13 το φθινόπωρο. Η σύσταση για τη μετοχή είναι overweight, ενώ αύξησε την τιμή στόχο στα 170 από 165 δολάρια.

Παράλληλα, ο Amit Daryanani της Evercore ISI έγραψε το σαββατοκύριακο ότι η ανάπτυξη του App Store της Apple ανήλθε τον Ιούνιο σε περίπου 23%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, σε σχέση με την αύξηση 13% τον Μάιο και την αύξηση 18% τον Απρίλιο. Τοποθετεί την τιμή στόχο στα 175 δολάρια, με σύσταση outperform. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.