Επιχειρήσεις | Ελλάδα
01-07-2021 | 10:27

Η Space Hellas απέκτησε το 32,49% της Epsilon SingularLogic

Newsroom
Μοιράσου το
Η Space Hellas απέκτησε το 32,49% της Epsilon SingularLogic
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην αγορά από την εταιρεία Epsilon Net 3.247.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, εκδόσεως της εταιρείας «Epsilon SingularLogic AE» και ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ εκάστης, έναντι τιμήματος 1,00 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά 3.247.000 ευρώ, το οποίο και καταβλήθηκε ολοσχερώς, προχώρησε στις 29/6/2021 η Space Hellas. 

Με την αγοραπωλησία αυτή, η οποία γίνεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της απόσχισης από την Epsilon Net A.E. του κλάδου των εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP που έχουν αναπτυχθεί με τη χρήση της πλατφόρμας Pylon, η Space Hellas αποκτά το 32,49% της «Epsilon SingularLogic A.E.» καθώς σύμφωνα με τη σχετική αποτίμηση, η αξία του κλάδου ο οποίος αποσχίστηκε ανέρχεται σε 10 εκ ευρώ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στις 01-03-2021, η ανωτέρω αγοραπωλησία γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού  της Space Hellas και της Epsilon Net A.E.  για την SingularLogic A.E.

Η ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδιασμού για την «Epsilon SingularLogic A.E.», η οποία και έχει συσταθεί από την Epsilon Net A.E. και την Space Hellas (ανακοίνωση 22-01-2021), θα πραγματοποιηθεί με τη διάσπαση κλάδου  ιδιοπαραγόμενου λογισμικού της SingularLogic A.E. Μετά από την ολοκλήρωση της διάσπασης, το τελικό ποσοστό της Space Hellas στην «Epsilon SingularLogic A.E.» θα διαμορφωθεί σε 39,97%.

Η συγκεκριμένη  συναλλαγή αποτελεί άλλο ένα βήμα που  αποδεικνύει έμπρακτα, την ισχυρή συνεργασία  των δύο Ομίλων (Space Hellas και Epsilon Net A.E.)  και αποτελεί ορόσημο στην πορεία για τη δημιουργία ενός πολύ μεγαλύτερου επιχειρηματικού σχήματος στο χώρο της Πληροφορικής στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.