Ελλάδα
30-06-2021 | 10:23

ΕΒΕΠ: Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση ρευστότητας των ΜμΕ

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΒΕΠ: Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση ρευστότητας των ΜμΕ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα συνεχάρη το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με σχετική επιστολή του, για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης ευρείας τηλεδιάσκεψης, με θέμα: «Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ). Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του τραπεζικού συστήματος, φορέων της αγοράς, καθώς και η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Από την τηλεδιάσκεψη προέκυψαν ενδιαφέρουσες απόψεις, τοποθετήσεις και στοιχεία ένθεν κακείθεν. Μετά από πρόταση του Υπουργού, κρίθηκε αναγκαίο απ’ όλους, η τηλεδιάσκεψη να επαναληφθεί στα μέσα Ιουλίου, με δύο βασικά θέματα: τη βελτίωση χρηματοδότησης και το κόστος των δανείων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η αγορά σύντομα και αφορά στις «παγωμένες» επιταγές, καθώς επίσης και στον σημαντικό ρόλο, που μπορεί να παίξει ως «επιταχυντής» χρηματοδότησης, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Επεσήμανε ότι, μπορεί οι ελληνικές ΜμΕ να υστερούν, σύμφωνα με έρευνες, σε καινοτομία και εξωστρέφεια, αλλά και οι ελληνικές Τράπεζες, υστερούν σε καινοτομία και εξωστρέφεια χρηματοδότησης. Στόχος Κυβέρνησης, Τραπεζών και Επιχειρηματικότητας, πρέπει να είναι, πρώτα η ενδυνάμωση και, μετά, η μεγέθυνση των περίπου 820.000 ΜμΕ στην Ελλάδα.

Το Ε.Β.Ε.Π. απέστειλε, σε όλους τους συμμετέχοντες, αναλυτικό κείμενο με παρατηρήσεις και προτάσεις για τις προοπτικές χρηματοδότησης των ΜμΕ, καθώς και για τις ευκαιρίες πρόσθετης οικονομικής στήριξης, σε όλους τους τομείς της Οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.