Premia Properties: Τον Ιούλιο η ΑΜΚ – Στα 170 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Premia Properties: Τον Ιούλιο η ΑΜΚ – Στα 170 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο
Εντός του επόμενου μήνα θα «τρέξει» η αύξηση κεφαλαίου έως 75 εκατ. ευρώ. Ο στόχος για διεύρυνση του ενεργητικού.

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να «τρέξει» η αύξηση κεφαλαίου έως 75 εκατ. ευρώ που προωθεί η εταιρεία real estate, Premia Properties, η οποία αναμένει τη σχετική έγκριση του ενημερωτικού δελτίου στις αρχές του επόμενου μήνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αυτό επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Κ. Μαρκάζος, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, η Premia ολοκλήρωσε πέρυσι μια χρονιά εξυγίανσης και πλέον, δίχως τα χρέη και τα βάρη του παρελθόντος, αναπτύσσεται ταχέως, Στις 30/06/2021 αναμένεται να έχει χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικής αξίας 170 εκατ. ευρώ, δίχως να συμπεριλαμβάνονται οι κινήσεις μέσω της ΑΜΚ (μετρητά αλλά και εισφορά σε είδος). Συνολικά, θα διαθέτει 16 ακίνητα, μικτής αξίας 129 εκατ. ευρώ, που θα αποφέρουν έσοδα από ενοίκια 9,3 εκατ. ευρώ και θα αντιπροσωπεύουν μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 181,5 χιλ. τ.μ.

Ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε και νεότερα από την εισηγμένη που επιθυμεί να «χτίσει» χαρτοφυλάκιο ύψους 300 εκατ. ευρώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και σε βάθος 5ετίας χαρτοφυλάκιο αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ.

Και μέσω της ΑΜΚ η Premia Properties θα «ανέβει επίπεδο ώστε να υλοποιήσει το επενδυτικό της πλάνο», σημείωσε ο κ. Μαρκάζος. Η εταιρεία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ακινήτων, οι συζητήσεις βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης αναλόγως της κάθε περίπτωσης, αλλά η διοίκησή της δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς βρίσκεται και σε φάση ολοκλήρωσης του ενημερωτικού της ΑΜΚ. Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Μαρκάζος, «δεν περιμένουμε τα χρήματα της ΑΜΚ για να κινηθούμε, ήδη έχουμε εξετάσει περιπτώσεις».

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τη νέα, τρίτη στη σειρά, ΑΜΚ ύψους 75 εκατ. ευρώ, εξ αυτών, τα 27,5 εκατ. ευρώ προέρχονται από εισφορά 7 ακινήτων (συνολικής αξίας 54 εκατ. ευρώ) και δύο ομολογιακά δάνεια ύψους 3,9 εκατ. ευρώ που έχουν εκδοθεί από την Premia, ενώ τα υπόλοιπα 47,5 εκατ. ευρώ θα αφορούν σε αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, στην τιμή των 1,44 ευρώ ανά μετοχή. Επιθυμία της διοίκησης και των βασικών μετόχων της Premia, που θα εξυπηρετήσει και το ευρύτερο σχέδιο περί μετατροπής σε ΑΕΕΑΠ, είναι η διεύρυνση του free float σε επίπεδα άνω του 50%, με είσοδο νέων μετόχων, ενώ η εταιρεία έχει απευθυνθεί και σε διεθνείς επενδυτές.

Η Premia στην παρούσα φάση έχει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο σε logistics (175.000 τ.μ.) ενώ συνεχίζει να εστιάζει και στους τομείς των big boxes και των κτηρίων κοινωνικού χαρακτήρα (σχολεία κ.α.). Την ίδια ώρα, οργανώνεται βάσει νέων προτύπων περί Εταιρικής Διακυβέρνησης «χτυπώντας» στελέχη από την αγορά με εμπειρία και τεχνογνωσία, ώστε να αποτελέσει πρότυπο πόλο επένδυσης για εγχώρια και ξένα χαρτοφυλάκια που θέλουν εμμέσως να επενδύσουν, μέσω της Premia και της ΑΜΚ, στο ελληνικό real estate.

Όπως πρόσφατα είχε σημειώσει ο κ. Μαρκάζος, χωρίς να είναι δεδομένο, αναμένεται να υπάρξει και νέα ΑΜΚ στο προσεχές μέλλον, ακόμα και μέσα στο 2021, ενώ η «ατζέντα» της ενίσχυσης της Premia περιλαμβάνει και την έκδοση ομολογιακού, νέες εισφορές περιουσιακών στοιχείων, εξαγορές κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider