Deutsche Bank: Αποζημίωση 10 εκατ. ευρώ σε ισπανική οινοποιία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Αποζημίωση 10 εκατ. ευρώ σε ισπανική οινοποιία
Η συμφωνία ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις σε Goldman Sachs και BNP Paribas, οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες από την JGC.

Η Deutsche Bank κατέβαλε πάνω από 10 εκατ. ευρώ στον μεγαλύτερο εξαγωγό οίνου της Ευρώπης για τον διακανονισμό μιας διαμάχης σχετικά με την πώληση παραγώγων, καθώς η τράπεζα φτάνει προς το τέλος μιας εσωτερικής έρευνας η οποία ήδη έχει οδηγήσει σε αποχώρηση δύο ανώτατα στελέχη της.

Πέρυσι, η τράπεζα έστειλε αντιπροσωπεία στην Μαδρίτη για να διαπραγματευτεί την συμφωνία, βάσει της οποίας η J García-Carrión θα έπρεπε να αποζημιωθεί για τις απώλειες ρευστού εξαιτίας των «εξωτικών» προϊόντων σε διάστημα 6 ετών, όπως αναφέρουν πηγές των Financial Times.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, η τράπεζα απολογήθηκε για την συμπεριφορά των πωλητών της. Η συμφωνία ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις σε Goldman Sachs και BNP Paribas, οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες από την JGC.

H απόφαση πάρθηκε στο μέσο μιας εσωτερικής έρευνας της γερμανικής τράπεζας, γνωστή ως Project Teal, η οποία ξεκίνησε μετά από παράπονα πελατών, οι οποίοι είχαν αγοράσει εξειδικευμένα παράγωγα χωρίς να έχουν κατανοήσει περί τίνος πρόκειται, πιθανότατα ενάντια στους κανόνες της ΕΕ για προστασία των επιχειρήσεων από τον επικίνδυνο δανεισμό.

Οι αποχωρήσεις των στελεχών Λουίζ Κίτσεν και Τζόναθαν Τίνκερ, σχετίζονται με το σκάνδαλο καθώς οι δύο πωλητές ήταν αρμόδιοι για τις προβληματικές συναλλαγές.

Η Deutsche Bank έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνίες με άλλους παραπονούμενους πελάτες αποφεύγοντας να πάει στα δικαστήρια.

Οι απώλειες από τα swaps ξένου συναλλάγματος τα οποία παρουσιάστηκαν από τους πωλητές της τράπεζας ως ένας φθηνός τρόπος να αντισταθμιστεί η νομισματική έκθεση από τους παραδοσιακούς τρόπους οδήγησαν κάποιους πελάτες σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider