ΕΥΔΑΠ: «Βγήκε» η προκήρυξη για βιολογικό project στην Ανατολική Αττική

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥΔΑΠ: «Βγήκε» η προκήρυξη για βιολογικό project στην Ανατολική Αττική
Τον διαγωνισμό ύψους 88,7 εκατ. ευρώ προωθεί η ΕΥΔΑΠ σε Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα, Αρτέμιδα. Το «παζλ» του δικτύου αποχέτευσης.

Τον διαγωνισμό που σχετίζεται με τον βιολογικό καθαρισμό σε σημαντικές περιοχές της Ανατολικής Αττικής προωθεί η εισηγμένη ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο του ευρύτερου μεγάλου επενδυτικού της πλάνου και με στόχο να ολοκληρωθεί η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στο τμήμα που θα καλύπτει τις περιοχές της Ραφήνας, του Πικερμίου, των Σπάτων και της Αρτέμιδας.

Ειδικότερα, χτες γνωστοποίησε την προκήρυξη του έργου κατασκευής του «Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ.) Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας», συνολικής αξίας (χωρίς ΦΠΑ) 88.775.840 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης, δηλαδή το δικαίωμα της ΕΥΔΑΠ για μονομερή ανανέωση της σύμβασης κατά το μέρος που αφορά στη λειτουργία για επιπλέον χρονικό διάστημα για 1 έτος, με κόστος 2,71 εκατ. ευρώ).

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται τα έργα της παρούσας φάσης των εγκαταστάσεων του Κ.Ε.Λ. Ραφήνας - Πικερμίου και Σπάτων - Αρτέμιδας, τα έργα του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού διάθεσης εκροών και τα έργα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (Κ.Π.Ε.Ε.), συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος αυτό χώρου.

Τόπος εκτέλεσης

Ανατολική Αττική: Δήμος Σπάτων–Αρτέμιδος, Θέση Πλατύ Χωράφι για το ΚΕΛ και Θέση «Ακρωτήριο Βελάνι» για τον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης.

Περιγραφή της σύμβασης

Στο αντικείμενο της Εργολαβίας περιλαμβάνονται τα εξής: Α. Η εκπόνηση κάθε είδους μελέτης και υποστηρικτικής εργασίας – έρευνας που είναι αναγκαία για την άρτια κατασκευή των έργων (ΚΕΛ, υποθαλάσσιος αγωγός, ΚΠΕΕ). Β. Η κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού, η εγκατάσταση του απαιτούμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και η εκτέλεση όλων των απαιτούμενων δοκιμών και ελέγχων, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών περαίωσης. Γ. Η θέση σε αποδοτική λειτουργία, η δοκιμαστική λειτουργία και οι δοκιμές ολοκλήρωσης του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού Δ. Η εκπαίδευση του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ στη λειτουργία και συντήρηση του ΚΕΛ και των έργων διάθεσης Ε. Η κανονική λειτουργία και συντήρηση του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού από τον Ανάδοχο για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, καθώς και η συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης, για χρονικό διάστημα επτά (7) ετών ή ογδόντα τεσσάρων (84) μηνών, με Δικαίωμα προαίρεσης για ένα (1) επιπλέον έτος, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στα Συμβατικά Τεύχη.

Διάρκεια σύμβασης, συμφωνίας-πλαίσιο ή δυναμικού συστήματος αγορών: 114 μήνες. Ως Προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής έχει τεθεί η ημερομηνία 16/09/2021, ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 22/09/2021.

Η σημασία του έργου αυτού, όπως και άλλων αντίστοιχων που έχει ήδη προωθήσει ή σχεδιάζει η ΕΥΔΑΠ, έγκειται τόσο στην συνεισφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής όσο και στο ότι συμβάλλουν καθοριστικά και αποτελεσματικά στη σταδιακή εξάλειψη των προστίμων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, λόγω της καθυστέρησης στην κατασκευή κατάλληλων συστημάτων αποχέτευσης στους οικισμούς Β’ Προτεραιότητας (οικισμούς με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider