Στην τουρκική Dardanel περνά η Καλλιμάνης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην τουρκική Dardanel περνά η Καλλιμάνης
Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το διοικητικό συμβούλιο της τουρκικής εταιρείας ενέκρινε χθες της εξαγορά.

Σε συμφωνία με τις τράπεζες για να αναλάβει τα δάνεια της εταιρείας Καλλιμάνης φαίνεται πως κατέληξε η τουρκική εταιρεία Dardanel Önentaş.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το διοικητικό συμβούλιο της τουρκικής εταιρείας ενέκρινε χθες την εξαγορά επισημαίνοντας ότι η Dardanel αναμένεται να αγοράσει 62,3 εκατ. ευρώ χρέους της ελληνικής εταιρείας κατεψυγμένων αλιευμάτων στις Τράπεζες καταβάλλοντας 6 εκατ. ευρώ. Ακολούθως αναμένεται να υποβάλει αίτηση στα ελληνικά δικαστήρια στο πλαίσιο των άρθρων 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα όπως σημειώνεται. Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει την αγορά μέσω της Dardanel Greece SA.

Πηγές της εταιρείας αρκέστηκαν να επισημαίνουν στο insider.gr σχετικά με τα τουρκικά δημοσιεύματα πως «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία της Καλλιμάνης για το 2016, ο συνολικός δανεισμός της φτάνει σε 59 εκατ. ευρώ. Κατά τη συγκεκριμένη χρήση η εταιρεία εμφάνισε τζίρο 31,9 εκατ. ευρώ και ζημιές 4,149 εκατ. ευρώ. Η Καλλιμάνης ιδρύθηκε το 1956 και τα τελευταία περίπου 4 χρόνια αντιμετωπίζει χρηματοοικονομικά προβλήματα τα οποία οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο μετά το 2018, όταν η Pillarstone αποχώρησε από την προσπάθεια εξυγίανσης που είχε επιχειρηθεί.

Ποια είναι η τουρκική Dardanel

Η Dardanel ιδρύθηκε το 1984 και αποτελεί τον πρώτο παραγωγό κονσερβοποιημένων ψαριών τόνου στην Τουρκία. Από τη δεκαετία του 1990 η γκάμα των προϊόντων της επεκτάθηκε από τον κονσερβοποιημένο τόνο και σε άλλα κονσερβοποιημένα τρόφιμα και έτοιμα σάντουιτς. Μπήκε στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης το 1994.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider