Την «επιστροφή» της μουσικής περιμένει η εστίαση

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την «επιστροφή» της μουσικής περιμένει η εστίαση
Η πρωτοβουλία «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης» προχωρά σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας ενώ σήμερα συνεδριάζει και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Το μέτρο που απαγορεύει τη μουσική στα καταστήματα εστίασης, προκάλεσε από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσής του, αρχικά απορία και μετά αντιδράσεις. Οι ειδικοί στη συνέχεια, εξήγησαν τους λόγους της απόφασης τους, σημειώνοντας ότι με τη μουσική οι πελάτες αναγκάζονται να μιλούν πιο δυνατά και έτσι ευνοείται η μετάδοση του κορονοϊού, ωστόσο σχεδόν έναν μήνα μετά, το συγκεκριμένο μέτρο συνεχίζει να προβληματίζει.

Κι αυτό, γιατί εκτός του ότι δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των καταστημάτων και κυρίως των μπαρ, επιπλέον, όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες, διαμορφώνονται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στον κλάδο, με την πλειονότητα των επιχειρήσεων να τηρεί το μέτρο και άλλες επιχειρήσεις να παρανομούν συστηματικά. Την ίδια ώρα σε πεζοδρόμια και πλατείες κοντά στα καταστήματά τους, όπως λένε, μαζεύονται παρέες με ποτά στο χέρι, παίζοντας μουσική.

Πότε θα δοθεί το «πράσινο φως»

Για την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, όπως και του περιορισμού του ωραρίου σε συνδυασμό με την άφιξη ξένων τουριστών στην Ελλάδα ρωτήθηκε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην Bild. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι όσο η κατάσταση θα βελτιώνεται θα μπορούν τα μέτρα να χαλαρώσουν περαιτέρω, επισημαίνοντας ότι όταν θα έρθουν οι τουρίστες θα υπάρχει μουσική. Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ωστόσο «όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό. Υπάρχει ένας απλός λόγος. Όταν ακούγεται μουσική, ο κόσμος μιλάει πιο δυνατά»

Πάντως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία και λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις συνεδριάζει σήμερα ενώ από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τεθεί επί τάπητος, εκτός από το θέμα με τη μουσική και το ζήτημα του τρόπου λειτουργίας των χώρων δεξιώσεων από τη Δευτέρα. Στην εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται να περιλαμβάνεται η πρόταση για λειτουργία των χώρων αυτών, με τους αντίστοιχους κανόνες της εστίασης και χωρίς αριθμητικό όριο 100 ατόμων.

Διαμαρτυρία για τη μουσική, με... μουσική

Αντιδρώντας στο μέτρο για την απαγόρευση της μουσικής, η πρωτοβουλία «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης» προχωρά σήμερα και αύριο σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας. Έτσι, καλεί τις επιχειρήσεις του κλάδου να παίξουν μουσική για το χρονικό διάστημα από 21.00 έως 23.45, και την Παρασκευή και το Σάββατο.

«Θεωρούμε πως είναι είναι ένα μέτρο σε λάθος βάση που επηρεάζει τη λειτουργία των επιχειρήσεών μας και προχωράμε σ΄ αυτή τη συμβολική κίνηση σαν έναν μοχλό πίεσης προκειμένου να επανεξεταστεί το μέτρο και να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματά μας» σημειώνει στο insider.gr ο Στράτος Νταργαράς, μέλος της πρωτοβουλίας «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider