Τι θα γίνει με τις δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα γίνει με τις δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις
Η εισήγηση το υπουργείου Ανάπτυξης προς την επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσει εκ νέου αναμένεται να είναι να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων αλλά οι χώροι να λειτουργήσουν όπως τα καταστήματα εστίασης.

Από τη Δευτέρα 31 Μαΐου επαναλειτουργούν οι χώροι δεξιώσεων, κτήματα και υπηρεσίες κέτερινγκ ενώ εντός των ημερών αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν το φετινό καλοκαίρι για εκδηλώσεις που φιλοξενούνται εκεί, όπως γάμοι και βαφτίσεις.

Το όριο των 100 ατόμων που προβλεπόταν, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από τους ειδικούς, δημιούργησε προβληματισμό τόσο στους ανθρώπους που προγραμματίζουν γάμους ή βαφτίσεις το φετινό καλοκαίρι, όσο και στους επαγγελματίες οι οποίοι εκτιμούν ότι με αυτό το μέτρο δεν μπορούν να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις τους που έχουν μεγάλα λειτουργικά έξοδα και παράλληλα προέρχονται από μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Και ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης άλλωστε σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «το όριο των 100 ατόμων στη δεξίωση δεν έχει νόημα. Πρέπει να αρθεί διότι πρέπει να δουλεύουν και τα catering κατά τον τρόπο που δουλεύουν τα εστιατόρια».

Άλλωστε εκτιμάται ότι με τον περιορισμό των ατόμων στους χώρους δεξιώσεων δημιουργούνται και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς η ίδια εκδήλωση σε ένα μεγάλο εστιατόριο που διαθέτει αντίστοιχο εξωτερικό χώρο, δεν έχει όριο στον συνολικό αριθμό αρκεί να τηρούνται οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και ο αριθμός των καθήμενων ανά τραπέζι.

Τι θα προταθεί

Έτσι και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πανδημία τις τελευταίες μέρες φαίνεται να παρουσιάζει πτωτική πορεία, εφόσον φυσικά συνεχιστεί αυτή η εικόνα και την υπόλοιπη εβδομάδα, η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης προς την επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσει εκ νέου για να λάβει αποφάσεις, αναμένεται να είναι, να μην υπάρχει συγκεκριμένο όριο στον αριθμό των ατόμων αλλά να ισχύουν τα αντίστοιχα μέτρα της εστίασης.

Αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, σημαίνει ότι θα προταθεί στους ειδικούς και σε αυτούς τους χώρους, όπως και στα εστιατόρια να υπάρχουν τραπέζια των 6 ατόμων, σε εξωτερικό πάντα χώρο, στις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους. Παράλληλα να υπάρχουν μόνο καθήμενοι, η χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική και να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά στο φαγητό με διαχωριστικό πλεξιγκλάς στον μπουφέ.

Άλλο ένα ζήτημα που απασχολεί είναι το θέμα της μουσικής που αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται ούτε στην εστίαση. Στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να είναι να επιτραπεί κανονικά η μουσική. Άλλωστε ακόμη και στην περίπτωση της εστίασης το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων ώστε οι ειδικοί να επανεξετάσουν την απόφαση και να δώσουν το «πράσινο φως» για τη χρήση μουσικής.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα ισχύσει τελικά αναμένεται να γίνουν έως την Παρασκευή, την ίδια στιγμή που ο προγραμματισμός για τις εκδηλώσεις εντός του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει, δεδομένων και των μαζικών ακυρώσεων πέρσι, με πολλούς πάντως να περιμένουν να μάθουν τα τελικά μέτρα για να «κλείσουν» τους χώρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider