Διαμαρτυρία μετά μουσικής από επιχειρήσεις εστίασης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαμαρτυρία μετά μουσικής από επιχειρήσεις εστίασης
Συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας από την πρωτοβουλία «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης».

Σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας προχωρούν επιχειρηματίες της εστίασης την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου αντιδρώντας στο γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η μουσική κατά τη λειτουργία των καταστημάτων τους.

Πρόκειται για μία κίνηση στην οποία προχωρά η πρωτοβουλία Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης καλώντας τις επιχειρήσεις να παίξουν μουσική τις δύο μέρες για το χρονικό διάστημα από 21.00 έως 23.45.

«Θεωρούμε πως είναι είναι ένα μέτρο σε λάθος βάση που επηρεάζει τη λειτουργία των επιχειρήσεών μας και προχωράμε σ΄ αυτή τη συμβολική κίνηση σαν έναν μοχλό πίεσης προκειμένου να επανεξεταστεί το μέτρο και να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματά μας» σημειώνει στο insider.gr ο Στράτος Νταργαράς, μέλος της πρωτοβουλίας «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης.

O ίδιος σημειώνει πως ήδη έχουν δημιουργηθεί επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων με κάποιους επιχειρηματίες όλο αυτό το διάστημα να τηρούν το μέτρο και άλλους να μην το τηρούν. Την ίδια στιγμή, όπως λέει, ενώ τα καταστήματά τους λειτουργούν χωρίς μουσική, αρκετοί νέοι μαζεύονται σε κοντινές πλατείες με ποτά στο χέρι βάζοντας δυνατά μουσική.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, ότι θα τεθούν στο «τραπέζι» ώστε να τα εξετάσουν οι ειδικοί, σημειώνοντας ότι θα συζητηθούν εφόσον «η πορεία της πανδημίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ακολουθήσει τη ραγδαία πτωτική πορεία που βλέπουμε από το Σάββατο». Τόνισε παράλληλα ότι «δεν θέλω να φέρω την επιτροπή σε μία δύσκολη θέση και να πω ότι τελείωσε η πανδημία, η πανδημία δεν τελείωσε, είναι ακόμα εδώ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider